Op de Dag van de Duurzaamheid, 10 oktober 2019, organiseerde Endura een EnergieCafé speciaal voor en met leerlingen van CCNV en RSG. Als speciale gastspreker vertelde Lisanne de Rooij alles over de bouw en Solar Race met de NUNA9. Ze nam ook een model van de auto mee naar Harderwijk.

Leerlingen van CCVN en RSG deelden hun ervaringen met duurzame energie, hun dromen en wensen. RSG studenten Niels ter Heerdt, Luigi Oonk, Thijmen Serrée en Sanne Otto vertellen over hun project ‘Nul op de meter 2025’ met het realiseren van een zonnedak op hun school en CCNV-studenten Niels Heijnekamp en Twan Mulder presenteerden hun profielwerkstuk over windenergie in Harderwijk. Daarna werd uitgebreid gediscussieerd met het publiek over oplossingen en dilemma’s.

Als derde spreker nam Lisanne de Rooij ons mee naar de bouw van de NUNA9 en de fantastische Solar Race in Australië. waaraan zij als teamlid en coureur heeft meegedaan in 2017. Met het studententeam (TU Delft) heeft zij deze raceauto ontworpen, getest, beproefd en ingescheept voor de Solar Challenge. Het Vattenfall Solar Team doet al vanaf 2001 mee aan zonneraces wereldwijd. Het team heeft in Australië zeven wereldtitels gewonnen. Duizenden kilometers zonder een druppel benzine! Zondag 12 oktober gaat het team weer van start. Nu met de NUNAX.

Na afloop gingen bezoekers, onder genot van een NIX-drankje en duurzaam hapje, met de scholieren en Lisanne in gesprek.

Donderdag 10 oktober: Jongeren EnergieCafé

Zaal open:   15:30
Start:            16:00
Einde:           18:30
Locatie:       Creatieve Industrie Californië, Deventerweg 2a Harderwijk

Dit EnergieCafé wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Harderwijk.

 

Share This