Tweede postcoderoos in Harderwijk van start op de daken van Sonnevanck

Via het onderstaand formulier, kun je je interesse tonen als deelnemer van het Zonnedak op Sonnevanck.

Collectieve opwekking zonne-energie

Voor wie wel zonne-energie wil opwekken maar niet door panelen op het eigen dak, is de postcoderoos een uitkomst. Op de daken van Sonnevanck in Harderwijk wordt in 2019 een groot zonnepark aangelegd voor omliggende huishoudens met aangesloten postcodes.

Bewoners van de wijken met de postcodes 3841, 3842, 3843, 3844, 3845 en 3847 kunnen de “eigen”panelen leggen op het zonnedak van Sonnevanck en zo de ” eigen ” energie opwekken. Dat betreft het stadscentrum, de wijken Stadsdennen, Stadsweide, Drielanden en Ceintuurbaan / Sonnevanck. Dit komt neer op zo’n 11.500 huishoudens die mee kunnen doen.

Wie lid is/wordt van de lokale energiecoöperatie betaalt 265 euro per paneel, waarvan het zonnepark wordt aangelegd. De stroom wordt mogelijk geleverd aan bv. Greenchoice of Om-Nieuwe Energie en kan daarna van deze of een andere energiemaatschappij weer worden afgenomen.

Het project valt onder de postcoderoos-regeling. ,,De overheid heeft dit bedacht voor mensen die wel zonne-energie willen opwekken, maar waar geen panelen op eigen dak passen vanwege een rieten dak, een dak op het noorden of bomen voor het huis. Of omdat ze het simpelweg niet mooi vinden.’’
Meer algemene informatie over een postcoderoos vind je hier.

Het financiële voordeel is dat de energiebelasting niet hoeft te worden betaald over de door jouw panelen geproduceerde stroom. ,,Als je meer stroom opwekt, dan je thuis verbruikt, is het thuisverbruik het uitgangspunt met een maximum van 10.000 kWh (kilowattuur) per jaar. Op dit moment is de prijs voor elektriciteit circa 0,24 euro en daarin is de energiebelasting 0,1193 euro per kWh incl. BTW. Als je meedoet met een PCR-project betaal je ongeveer 0,12 eurocent per kWh thuis.

Op de daken kunnen in totaal 900 panelen worden gelegd. Er zijn minimaal 600 panelen nodig om dit als een PCR-project te doen slagen tegen een passende prijs. De aanleg staat gepland voor het najaar 2019. Interesse tonen is mogelijk tot 1 september 2019. Dan besluiten we bij voldoende deelname ( minimaal 600) om het project in te gaan richten en de panelen uit te geven via de daarvoor speciaal opgerichte coöperatie. Op 1 augustus is er voor 473 panelen al interesse getoond.

Wil je de powerpoint-presentatie van de informatieavond doornemen, klik dan hier. Heb je verder nog vragen, meld je dan via de e-mail of bel met Wim Sederel 06-51496245

Locatie: Sonnevancklaan 2, 3847 LC HarderwijkDhr.Mevr.


Mijn postcode val binnen de roos: JaNee

Geef aan in hoeveel PV-panelen u interesse heeft als het Sonnevanck-project doorgaat. De prijs per paneel is €265 en daarmee wekt u gemiddeld 246 kWh per jaar op.

Hier kan je de concept akte van de op te richten postcoderoos coöperatie vinden: Concept oprichtingsakte
En hier vind je de concept overeenkomst paneeldelen van de postcoderoos Sonnevanck: Concept overeenkomst.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Geïnteresseerden van buiten dit postcoderoosgebied, kunnen helaas met dit project niet mee doen. Endura heeft nog een andere PCR-projecten en er volgen nog meerdere projecten. U kunt uw interesse melden via een berichtje naar info@endura-harderwijk.nl.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het postcoderoos gebied, 3841, 3842, 3843, 3844, 3845 en 3847

Topview van de te beleggen daken op Sonnevanck

Share This