Endura Nieuwsbrief

We houden onze leden en andere geïnteresseerden graag op de hoogte van onze activiteiten.
Volg ons op Facebook, Twitter en/of LinkedIn. Of meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Onze meest recente nieuwsbrief:

November 2023

ALV Endura op 29 november 2023

Datum : woensdag 29 november
Tijd:       19.30 uur – 21.30 uur
Locatie: California, Deventerweg 2A te Harderwijk

Op woensdag 29 november wordt de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van je Energiecoöperatie Endura gehouden. Reserveer deze datum alvast in je agenda want het wordt een interessante avond. O.a. aan de orde komen het jaarplan en de begroting voor 2024; onze secretaris Hans Voorwinden stopt met deze functie en we stellen de nieuwe secretaris, Herman Dekker, aan je voor. Verder zullen wij informeren over een te houden ledenraadpleging en hoor je de laatste details over de bouw van Zonnepark Endura De Bron.
Aanmelden kan via deze link: Aanmelden ALV 29 novemberTot 29 november !

Vervolg op EnergieCafe Deelmobiliteit

Op woensdag 11 oktober hielden we een EnergieCafé over de inzet van deelauto’s in Harderwijk. De belanstelling was goed en de avond was zeer geanimeerd. Deelmobiliteit is mogelijk een oplossing voor een dure parkeervergunning of een weinig gebruikte 2e auto.
Wethouder Wilco Mazier gaf deze avond ook aan dat met de groei van Harderwijk naar 60.000 inwoners, mobiliteitsplannen zullen veranderen voor delen van Harderwijk. De inrichting van een wijk wordt dan geprioriteerd naar lopen, fietsen, OV, delen en eigen vervoer. En Endura is ambassadeur van een sociaal autodeelprogramma van “Onze Auto”.
Misschien was je deze avond niet in de gelegenheid om aanwezig te zijn en wil je wel meedoen met of meer informatie over een deelauto-programma, kom dan naar een vervolgavond op 16 of 22 november. Meld je aan via deze link : Aanmelden voor deelmobiliteit, dan hoor je zo spoedig mogelijk of de vervolgbijeenkomst op de 16e of de 22e plaatsvindt
Endura EnergieSpreekuur op 18 november

Datum:  Zaterdag 18 november
Tijd:       10.00 uur – 14.00 uur
Locatie: California, Deventerweg 2A Harderwijk 

Het volgend Energiespreekuur wordt gehouden op 18 november. Heb je vragen over je energienota, wil je eens met een adviseur naar jouw persoonlijke situatie kijken, of bijvoorbeeld weten hoe je van die koude tocht afkomt in je huis? Kom dan naar het Energie-spreekuur. Daar zitten ervaren energiespecialisten klaar om naar jouw vraag te luisteren en samen met jou een antwoord te vinden. Of een huisbezoek nuttig is, wordt op het spreekuur met je besproken…. lees meer

Zonnepark Endura De Bron maart 2024

Het volgende Zonnepark van Endura, De Bron, wordt aangelegd in maart en april 2024. Het is een jaar later dan vooraf bedacht, maar er is nu wel duidelijkheid. In week 17 van 2024 wordt de trafo geplaatst voor de panden van de Bron. In de weken ervoor worden de zonnepanelen en omvormers geplaatst en in week 18 zal de trafo worden aangesloten op het net.
Dat betekent ook voor de geïnteresseerden dat we in het eerste kwartaal van 2024 (eindelijk) alle inschrijvers kunnen gaan honoreren. De participaties zijn overschreven. Iedereen die zich heeft inschreven doet mee, maar het toegekende bedrag kan lager zijn dan de inschrijving is. De planning ziet er als volgt uit:

Februari 2024         Financiering (Lening en participaties)
Maart 2024              Aanleg Zonnepark
April 2024               Plaatsen en aansluiten Trafo

Bijeenkomst nieuwe Endura-leden

Datum:   Dinsdag 21 november 2023
Tijd:        19.30 uur tot 21.00 uur
Locatie:  California, Deventerweg 2A Harderwijk
Op 21 november houden we weer een bijeenkomst voor nieuwe leden van Endura. We gaan dan in op het ontstaan, de ontwikkeling van Endura en onze plannen. Natuurlijk is er volop gelegenheid om vragen te stellen.

Aanmelden informatieavond 21 november

Wil je meer weten over Endura, of wil je weten waarom anderen meedoen met Endura, meld je dan aan voor deze avond.

Oktober 2023

EnergieCafé ‘Samen een auto delen’

Wanneer:    Woensdag 11 oktober 2023
Waar:          California Creatieve Industrie, Deventerweg 2A in Harderwijk
Aanvang:   19.30 uur (deur open vanaf 19.00 uur)

Op woensdag 11 oktober houden we een EnergieCafé over de inzet van deelauto’s in Harderwijk. We hebben een interessante avond kunnen samenstellen: 
  • Wethouder Wilco Mazier zal spreken over de visie op het toekomstig parkeerbeleid in onze stad.
  • Endura introduceert een manier van warm autodelen die gebruikt wordt via Onze Auto
  • Uit Oosterbeek zijn 2 enthousiaste autodelers aanwezig die graag hun ervaringen graag met jou delen.
Meer informatie over het delen van auto’s vind je in deze flyer.
Wil je (misschien) meedoen met een deelauto-programma, laat het ons dan weten en meld je aan voor het EnergieCafé. Aanmelden kan via: Aanmelden EC 11 oktober

En verder in de komende oktoberweken:

Endura aanwezig op Duurzaamheidsmarkt 

In de Week van de Duurzaamheid, op 14 oktober is Endura aanwezig op de Duurzaamheidsmarkt van de gemeente Harderwijk. Deze wordt gehouden in het vernieuwde wijkcentrum De Roef en duurt van 10.00 tot 16.00 uur. De entree is gratis en je bent van harte welkom.

Energie Spreekuur Endura

Datum:  Zaterdag 21 oktober, 18 november en 16 december
Tijd:       van 10.00 – 14.00 uur
Locatie: California, Deventerweg 2A Harderwijk

Endura introduceert een nieuwe activiteit, het Energie Spreekuur. Vanaf oktober, op elke 3e zaterdag van de maand, ben je van harte welkom in California. Er zitten ervaren Energie Bespaaradviseurs voor je klaar om de meest uiteenlopende vragen over energie met je te bespreken. Neem je vragen mee over je energienota bijvoorbeeld, vragen over koude tocht in je huis of hoe je de CV-installatie kunt bijstellen. Of een huisbezoek nuttig is, wordt op dat moment met je besproken. Lees meer…

Nieuwe leden bijeenkomst 21 november

Datum:   Dinsdag 21 november 2023
Tijd:        19.30 uur tot 21.00 uur
Locatie:  California, Deventerweg 2A Harderwijk
Op 21 november houden we weer een bijeenkomst voor nieuwe leden van Endura. We gaan dan in op het ontstaan, de ontwikkeling van Endura en onze plannen.
Natuurlijk is er volop gelegenheid om vragen te stellen.
Wil je meer weten over Endura, of wil je weten waarom anderen meedoen met Endura, meld je dan aan voor deze avond. Aanmelden informatieavond 21 november nieuwe leden Endura

Welkom nieuwe Leden Endura
Een speciaal welkom voor onze nieuwe leden in de afgelopen periode: Bertus Bos en Wessel Willemsen

September 2023

EnergieCafé Warmtenet in Harderwijk

Wanneer:  DINSDAG 12 september
Waar:         California Creatieve industrie, Deventerweg 2A in Harderwijk
Aanvang:  19.30 uur ( deur open om 19.00 uur)

Op dinsdag 12 september organiseren we samen met de gemeente Harderwijk een EnergieCafé over de ontwikkelingen van een warmtenet in Harderwijk. Wat gebeurt er allemaal als er in jouw wijk een warmtenet komt, hoe is de besluitvorming daarover, wie bepaalt dat en hoe kan je meedenken. Het wordt een interessante avond over de warmtetransitie in onze gemeente. Er zijn vier korte praktischeinleidingen met daarna een forumdiscusssie. De toegang is gratis. Er is voldoende tijd om onder het genot van een hapje en een drankje na te praten. Aanmelden kan via: Aanmelden EC 12 september. Kijk voor meer informatie op onze website. Neem gerust iemand mee!

EnergieCafé Deelmobiliteit

Wanneer:    Woensdag 11 oktober 2023
Waar:          California Creatieve Industrie, Deventerweg 2A in Harderwijk
Aanvang:   19.30 uur (deur open vanaf 19.00 uur)

Op woensdag 11 oktober houden we een EnergieCafé over de inzet van deelauto’s in Harderwijk. Deelmobiliteit is mogelijk een oplossing voor een dure parkeervergunning of een 2e auto. Zeker als er minder parkeerplaatsen zijn of als een parkeervergunning niet mogelijk is. Wethouder Wilco Mazier zal op deze avond aangeven wat de plannen zijn voor het parkeerbeleid in onze stad. Verder introduceren we een manier van “warm delen” zoals “Onze Auto” die gebruikt. Wil je (misschien) meedoen met een deelauto-programma, laat het ons dan weten en meld je aan voor deze avond. Aanmelden kan via: Aanmelden EC 11 oktober

!!Endura start met E-spreekuren!!

In de Week van de duurzaamheid, van 8 t.m.14 oktober, start Endura met het Energie-spreekuur. Heb je vragen over je energienota, wil je eens met een adviseur naar jouw persoonlijke situatie kijken of bijvoorbeeld weten hoe je van die koude tocht afkomt in huis? Kom dan naar het Energie-spreekuur. Daar zitten ervaren energiespecialisten klaar om naar jouw vraag te luisteren en samen een antwoord te vinden. Of een huisbezoek nuttig is, wordt op het spreekuur met je besproken. Waar en wanneer het eerste Endura Energie-spreekuur precies is, staat in onze volgende nieuwsbrief.

Nieuwe leden bijeenkomst 21 november

Datum:   Dinsdag 21 november 2023
Tijd:        19.30 uur tot 21.00 uur
Locatie:  California, Deventerweg 2A Harderwijk

Op 21 november houden we weer een bijeenkomst voor nieuwe leden van Endura. We gaan dan in op het ontstaan, de ontwikkeling van Endura en onze plannen. Natuurlijk is er volop gelegenheid om vragen te stellen.

Aanmelden informatieavond 21 november nieuwe leden Endura

Wil je meer weten over Endura, of wil je weten waarom anderen meedoen met Endura, meld je dan aan voor deze avond.

Share This