Endura Nieuwsbrief

We houden onze leden en andere geïnteresseerden graag op de hoogte van onze activiteiten.
Volg ons op Facebook, Twitter en/of LinkedIn. Of meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Onze meest recente nieuwsbrief:

September 2023

EnergieCafé Warmtenet in Harderwijk

Wanneer:  DINSDAG 12 september
Waar:         California Creatieve industrie, Deventerweg 2A in Harderwijk
Aanvang:  19.30 uur ( deur open om 19.00 uur)

Op dinsdag 12 september organiseren we samen met de gemeente Harderwijk een EnergieCafé over de ontwikkelingen van een warmtenet in Harderwijk. Wat gebeurt er allemaal als er in jouw wijk een warmtenet komt, hoe is de besluitvorming daarover, wie bepaalt dat en hoe kan je meedenken. Het wordt een interessante avond over de warmtetransitie in onze gemeente. Er zijn vier korte praktischeinleidingen met daarna een forumdiscusssie. De toegang is gratis. Er is voldoende tijd om onder het genot van een hapje en een drankje na te praten. Aanmelden kan via: Aanmelden EC 12 september. Kijk voor meer informatie op onze website. Neem gerust iemand mee!

EnergieCafé Deelmobiliteit

Wanneer:    Woensdag 11 oktober 2023
Waar:          California Creatieve Industrie, Deventerweg 2A in Harderwijk
Aanvang:   19.30 uur (deur open vanaf 19.00 uur)

Op woensdag 11 oktober houden we een EnergieCafé over de inzet van deelauto’s in Harderwijk. Deelmobiliteit is mogelijk een oplossing voor een dure parkeervergunning of een 2e auto. Zeker als er minder parkeerplaatsen zijn of als een parkeervergunning niet mogelijk is. Wethouder Wilco Mazier zal op deze avond aangeven wat de plannen zijn voor het parkeerbeleid in onze stad. Verder introduceren we een manier van “warm delen” zoals “Onze Auto” die gebruikt. Wil je (misschien) meedoen met een deelauto-programma, laat het ons dan weten en meld je aan voor deze avond. Aanmelden kan via: Aanmelden EC 11 oktober

!!Endura start met E-spreekuren!!

In de Week van de duurzaamheid, van 8 t.m.14 oktober, start Endura met het Energie-spreekuur. Heb je vragen over je energienota, wil je eens met een adviseur naar jouw persoonlijke situatie kijken of bijvoorbeeld weten hoe je van die koude tocht afkomt in huis? Kom dan naar het Energie-spreekuur. Daar zitten ervaren energiespecialisten klaar om naar jouw vraag te luisteren en samen een antwoord te vinden. Of een huisbezoek nuttig is, wordt op het spreekuur met je besproken. Waar en wanneer het eerste Endura Energie-spreekuur precies is, staat in onze volgende nieuwsbrief.

Nieuwe leden bijeenkomst 21 november
Datum:   Dinsdag 21 november 2023
Tijd:        19.30 uur tot 21.00 uur
Locatie:  California, Deventerweg 2A Harderwijk

Op 21 november houden we weer een bijeenkomst voor nieuwe leden van Endura. We gaan dan in op het ontstaan, de ontwikkeling van Endura en onze plannen. Natuurlijk is er volop gelegenheid om vragen te stellen.

Aanmelden informatieavond 21 november nieuwe leden Endura

Wil je meer weten over Endura, of wil je weten waarom anderen meedoen met Endura, meld je dan aan voor deze avond.

 

Augustus 2023

Zonnepark Endura De Bron

Bij de ontwikkeling van Zonnepark Endura De Bron wachten we op dit moment nog steeds op Liander. Om de stroom van het zonnepark op het net te kunnen leveren, moet Liander een nieuwe transformator op die locatie plaatsen. De aanleg hiervan was dit voorjaar gepland, maar is door Liander nu helaas verplaatst naar het voorjaar van 2024. Zonder deze aansluiting heeft het geen zin om het zonnepark te bouwen. We kunnen dan onze stroom niet kwijt op het net. We zijn nog in overleg met Liander voor eerdere aanleg, maar tot nu toe hebben we het tijdstip niet kunnen vervroegen.

Zodra bekend is dat de aanleg kan starten, informeren we alle deelnemers.

EnergieCafés september en oktober

Op maandag 12 september organiseren we samen met de gemeente Harderwijk een EnergieCafé over de ontwikkelingen van een warmtenet in Harderwijk. Wat gebeurt er allemaal als er in jouw wijk een warmtenet komt, hoe is de besluitvorming daarover, wie bepaalt dat en hoe kan je meedenken. Het wordt een interessante avond over de warmtetransitie in onze gemeente.

Op woensdag 11 oktober (voorlopige datum) houden we een EnergieCafé over de inzet van deelauto’s in Harderwijk. Deelmobiliteit is mogelijk een oplossing voor een dure parkeervergunning of een 2e auto. Zeker als er minder parkeerplaatsen zijn of als je geen parkeervergunning kunt krijgen. Wethouder Wilco Mazier zal op deze avond aangeven wat de plannen zijn voor het parkeerbeleid in onze stad. Heb je mogelijk interesse om mee te doen met een deelauto-programma, laat het ons dan weten en meld je aan voor deze avond.

De EnergieCafés beginnen altijd om 19.30 uur (zaal open om 19.00 uur) en worden gehouden in California aan de Deventerweg 2A in Harderwijk. De toegang is gratis. Houd voor meer informatie onze website in de gaten.

Kunnen Endura-leden straks de opgewekte energie met elkaar uitwisselen? 
(uit het landelijke ES nieuws) 

Op dit moment is een wetsvoorstel in behandeling in de Eerste en Tweede Kamer om straks zonder tussenkomst van een energiemaatschappij onderling energie uit te kunnen wisselen. Dit noemen we een energiegemeenschap. Voor het zover is zal ook in Europees verband (dat is verplicht) nog veel besproken en besloten moeten worden. Wil je er meer over weten, op onze website vind je er meer over energiegemeenschappen

Nieuwe leden bijeenkomst 21 november

Datum: Dinsdag 21 november 2023
Tijd: 19.30 uur tot 21.00 uur
Locatie: California, Deventerweg 2A Harderwijk

Op 21 november houden we weer een bijeenkomst voor nieuwe leden van Endura. We gaan dan in op het ontstaan, de ontwikkeling van Endura en onze plannen. Natuurlijk is er volop gelegenheid om vragen te stellen.

Wil je meer weten over Endura, of wil je weten waarom anderen meedoen met Endura, meld je dan aan via: Aanmelden informatieavond 21 november nieuwe leden Endura

Welkom nieuwe Endura-leden
Een speciaal welkom voor onze nieuwe leden in de afgelopen periode: Marga de Heer; Anne Kloosterman; Flexyz BV; Tineke Verkleij-Meerens; Menno Doppenberg en Lennart Pors.

Share This