Endura Nieuwsbrief

We houden onze leden en andere geïnteresseerden graag op de hoogte van onze activiteiten.
Volg ons op Facebook, Twitter en/of LinkedIn.

Onze meest recente nieuwsbrief:

April 2023

EnergieCafé op 10 mei

Datum: Woensdag 10 mei 2023
Tijd: 19.30 uur tot 22.00 uur
Locatie: California, Deventerweg 2A Harderwijk
Er staat op 10 mei weer een interessante avond op het programma tijdens dit EnergieCafé. Met 4 korte inleidingen over de thuisbattarij, een home-managementsysteem met de wateraccu van Solyx, dynamische energietarieven en de airco als mogelijkheid om je gasverbruik te verlagen. Uiteraard is er tijd voor vragen en het gesprek naderhand onder het genot van een hapje en een drankje. Graag vooraf aanmelden via info@endura-harderwijk.nl. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op onze website 
Nieuwe ledenbijeenkomst 23 mei

Datum: Donderdag 23 mei 2023
Tijd: 19.30 uur tot 21.00 uur
Locatie: California, Deventerweg 2A Harderwijk

Ook dit jaar houden we regelmatig een bijeenkomst voor nieuwe leden van Endura. We gaan dan in op het ontstaan, de ontwikkeling van Endura en onze plannen. Natuurlijk is er volop gelegenheid om vragen te stellen. De eerst volgende bijeenkomst wordt gehouden op 23 mei 2023  om 19.30 uur in California Harderwijk.
Wil je meer weten over Endura, of wil je weten waarom anderen meedoen met Endura, meld je dan aan via: Aanmelden informatieavond 23 mei nieuwe leden Endura

Een speciaal welkom voor onze nieuwe leden in de afgelopen periode: Jan Bruinink; Wim Coppoolse; Anneke Immink; Theo Aerts; Maarten Bockting; Koos van Dijk; Ard-Jan de Putter; De Mik schoonmaak en bedrijfsdiensten; Stephan van  Zanden; Christa Kappers-Schotanus; Marthijn Eschweiler;  Reukema Group BV en Frans van Zelm

Algemene ledenvergadering Endura op 14 juni
Datum: Woensdag 14 juni 2023
Tijd: 19.30 uur tot 21.00 uur
Locatie: California, Deventerweg 2A Harderwijk
Reserveer alvast in je agenda de datum 14 juni 2023 voor de ALV van Endura. Naast de formele agendapunten zullen we een uiteenzetting geven en met leden in gesprek gaan over het toekomstbeeld van onze coöperatie (met o.a. zelflevering door Energie) Een interessante avond, dus zorg dat je er bij bent.
Gezocht secretaris …
Al eerder hebben bekend gemaakt dat secretaris Hans Voorwinden dit najaar aftredend is en niet herkiesbaar. Hans heeft bij zijn werkgever, de Belastingdienst, een nieuwe functie aanvaard die veel tijd van hem gaat vragen, zodat hij zijn rol bij Endura helaas moet loslaten. We zijn dus op zoek naar een nieuwe secretaris, die we graag vanaf de zomer al willen laten meedraaien om goed ingewerkt te kunnen worden. Een profielschets voor de bestuursfunctie staat op de website. Lijkt het je wat om deze rol op je te nemen, laat het dan weten via info@endura-harderwijk.nl.
Zonnepark Endura De Bron
De totale financiering voor Zonnepark Endura De Bron lijkt rond te zijn. Binnen 20 dagen ontvangen we de offerte van het Realisatiefonds, het laatste stukje financiering.
Samenvattend is bereikt:
(1) Er is voldoende interesse voor participaties van onze leden met verschillende postcodes waardoor de aangevraagde SCE-subsidie is toegekend.(gegarandeerde opbrengstprijs van 0,096 per kWh).
(2) De provinciale subsidie is goedgekeurd waarvan reeds 80% is uitgekeerd.
(3) De formele screening door het Realisatiefonds is sinds gisteren ook geaccordeerd. Nu is het nog wachten op de aanbieding voor de restant financiering van het Realisatiefonds. Dit wordt binnen 20 dagen verwacht.
Zodra de offerte binnen is, kunnen we opdracht geven voor de aanleg van het nieuwe zonnepark.
De begroting voor de aanleg was al rond. Het is afhankelijk van Liander, wanneer zij de plaatsing van de nieuwe trafo in kunnen plannen en we de panelen kunnen aansluiten.REALISATIEFONDS.
Het realisatiefonds is een samenwerking tussen Triodos, ASN en de Rabobank en is speciaal opgericht om op eenvoudige wijze de ‘kleinere’ financieringsaanvragen van energiecoöperaties mogelijk te maken. Kleiner betekent hier minder dan € 1.000.000,-. Tot nu toe liep dat traject nog rechtstreeks via de Rabobank, maar dat pad is gewijzigd.Omdat de rente bij het realisatiefonds waarschijnlijk boven de 5% ligt, kunnen we de aanvragen voor participaties mogelijk volledig honoreren. We verwachten daar volgende maand definitief invulling aan te kunnen geven. De geinteresseerden ontvangen hierover z.s.m. bericht van ons.Het is nog steeds mogelijk om in te stappen. Voor € 50,- doe je al mee. Meer informatie is te vinden op onze website.
Copyright © 2023 Energiecoöperatie Endura, All rights reserved.

 

Share This