Endura Nieuwsbrief

We houden onze leden en andere geïnteresseerden graag op de hoogte van onze activiteiten.
Volg ons op Facebook, Twitter en/of LinkedIn. Of meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Onze meest recente nieuwsbrief:

April 2024

Aanleg Zonnepark Endura De Bron van Start
Afgelopen week is de aannemer Zonneklaar uit Barneveld gestart met de aanleg van Zonnepark Endura De Bron. Er worden 1873 panelen van 440 Wp geplaatst en die 740.000 kWh per jaar worden opgewekt. Dat is voldoende voor zo’n 210 huishoudens in Harderwijk. De aansluiting op het stroomnet en plaatsing van de transformator volgt in de komende weken. Op 15 mei moet het project operationeel zijn. Een kleine 100 Harderwijkers hebben mee geïnvesteerd in dit project.
Er is 16 kilometer kabel nodig om alles aan te sluiten!
Energie Spreekuur op locatie bij de
Wereldwinkel Harderwijk

Datum:  Zaterdag 4 mei
Tijd:       10.00-12.30 uur
Locatie: Wereldwinkel Harderwijk, Luttekepoortstraat 50 

Het extra Energie Spreekuur van mei wordt gehouden bij de Wereldwinkel aan de Luttekepoortstraat in Harderwijk. De Energie Bespaaradviseurs staan voor je klaar en er zijn nog een aantal P1 meters, gratis verkrijgbaar. Met deze P1-meter, een Home Wizard, kan je zeer nauwkeurig bijhouden hoe het energieverbruik is en welke apparaten de grote ‘gebruikers’ zijn. Als je op 4 mei toch de stad in gaat, loop dan ook even bij deze Energie Bespaaradviseurs langs. Een afspraak maken is niet nodig.

Regulier Energie Spreekuur 18 mei 

Datum:  Zaterdag 18 mei 2024
Tijd:       10.00 uur – 12.00 uur
Locatie: California, Deventerweg 2A Harderwijk 

Het volgende Energie Spreekuur wordt gehouden op 18 mei 2024. Heb je vragen over je energienota, wil je eens met een adviseur naar jouw persoonlijke situatie kijken, of bijvoorbeeld weten hoe je van die koude tocht afkomt in je huis? Kom dan naar het Energie Spreekuur. Daar zitten ervaren energiespecialisten klaar om naar jouw vraag te luisteren en samen met jou een antwoord te vinden. Of een huisbezoek nuttig is, wordt op het spreekuur met je besproken. Lees meer

Energiemaatjes gezocht
Door de hoge gas- en stroomprijzen hebben veel mensen het financieel moeilijk. Om anderen te helpen om de energierekening omlaag te brengen, start Endura in Harderwijk de inzet van een energiemaatje.

Iedereen probeert wel iets om energie te besparen. Maar sommigen weten niet goed hoe ze dat het best kunnen doen, of ervaren stress om het uit te zoeken. Een energiemaatje biedt dan uitkomst. Een energiemaatje is iemand die niet voor 1 keer over de vloer komt, maar iemand die vertrouwen weet te winnen door misschien eerst een paar keer alleen koffie te drinken voordat er ruimte komt om advies te geven. Het energiemaatje krijgt hulpmiddelen als bv. een checklist met eenvoudige tips. Lijkt het je leuk om een ander te helpen energie te besparen, meld je dan aan als geïnteresseerde in het energiemaatjes project. Na een opleiding kan je in eigen tempo aan de slag.

Aanmelden voor een kennismaking met het maatjesproject kan via info@endura-harderwijk.nl

Bijeenkomst nieuwe Endura-leden
Datum:   Dinsdag 23 mei 2024
Tijd:        19.30 uur tot 21.00 uur
Locatie:  California, Deventerweg 2A Harderwijk

Op 23 mei houden we weer een bijeenkomst voor nieuwe leden van Endura. We gaan dan in op het ontstaan en de ontwikkeling van Endura en onze plannen voor de toekomst. Natuurlijk is er volop gelegenheid om vragen te stellen.

Wil je meer weten over Endura, of wil je weten waarom anderen meedoen met Endura, meld je dan hier aan voor deze avond.

EnergieCafé: Ik Duurzaam?
Ja, door jouw ecologische voetafdruk te verkleinen

Datum:  Woensdag 29 mei
Tijd:       19.30 uur – 21.30 uur
Locatie: California, Deventerweg 2A Harderwijk 

Op woensdag 29 mei houdt Endura een EnergieCafé over lokale duurzame activiteiten. Acties die iedereen aangaan en waar je ook zelf invloed op kunt hebben.

Hoe duurzaam ben je, kan het nog duurzamer? Naast de zonnepanelen, die zorgen voor groene stroom, kun je jouw ecologische voetafdruk ook verkleinen door een andere voedselkeuze, koop- en bestelgemak, vakantie of afvalgedrag. Vier sprekers vertellen kort hoe groot de impact is en wat zij er zelf aan doen. Lees verder..

Reserveer alvast in je agenda deze datum. Aanmelden kan via: info@endura-harderwijk.nl

Algemene Ledenvergadering Endura 11 juni
Datum:   Dinsdag 11 juni 2024
Tijd:        19.30 uur tot 21.00 uur
Locatie:  California, Deventerweg 2A Harderwijk

Reserveer alvast in je agenda 11 juni voor de Algemene ledenvergadering van Energiecoöperatie Endura. De agenda en overige stukken volgen.

Februari 2024

Reminder, aanmelden kan nog, mis deze avond niet !
EnergieCafé over Stroom delen met de buurt

Datum:  Woensdag 7 februari
Tijd:       19.30 uur – 21.30 uur
Locatie: California, Deventerweg 2A Harderwijk 

Wat zou het mooi zijn als je met je buren onderling energie zou kunnen delen! Dit kan met een lokaal energienetwerk. Maar wat is een lokaal energienetwerk? Hoe richt je dat samen met je buren in? Waarom zouden we dat willen in Harderwijk en Hierden? Wat is een smart-grid en hoe werkt dat? Om hierover informatie te geven, ervaringen te delen en dit soort vragen te beantwoorden, organiseert Energiecoöperatie Endura, samen met de gemeente Harderwijk, het EnergieCafé: stroom delen met de buurt. Lees hier meer over deze interessante bijeenkomst.

Aanmelden kan via: info@endura-harderwijk.nl

Gratis Energie Spreekuur 17 februari

Datum:  Zaterdag 17 februari
Tijd:       10.00 uur – 12.00 uur
Locatie: California, Deventerweg 2A Harderwijk 

Het volgend Energiespreekuur wordt gehouden op 17 februari 2024. Heb je vragen over je energienota, wil je eens met een adviseur naar jouw persoonlijke situatie kijken, of bijvoorbeeld weten hoe je van die koude tocht afkomt in je huis? Kom dan naar het Energie-spreekuur. Daar zitten ervaren energiespecialisten klaar om naar jouw vraag te luisteren en samen met jou een antwoord te vinden. Of een huisbezoek nuttig is, wordt op het spreekuur met je besproken…. lees meer

Energie Spreekuur op locatie bij
Palingrokerij & Vishandel Dries van den Berg & Zn

Datum:  Zaterdag 9 maart
Tijd:       11.00-15.00 uur
Locatie: Dries v.d. Berg Harderwijk 

Het eerste Energie Spreekuur van maart wordt op locatie gehouden en wel bij Palingrokerij en Vishandel Dries van den Berg. Daar zitten dan de ervaren energiespecialisten klaar om naar jouw vraag te luisteren en samen met jou een antwoord te vinden. …. lees meer

Bijeenkomst nieuwe Endura-leden
Datum:   Dinsdag 23 mei 2024
Tijd:        19.30 uur tot 21.00 uur
Locatie:  California, Deventerweg 2A Harderwijk

Op 23 mei houden we weer een bijeenkomst voor nieuwe leden van Endura. We gaan dan in op het ontstaan en de ontwikkeling van Endura en onze plannen voor de toekomst. Natuurlijk is er volop gelegenheid om vragen te stellen.

Aanmelden informatieavond 23 mei 2024
Wil je meer weten over Endura, of wil je weten waarom anderen meedoen met Endura, meld je dan aan voor deze avond.

November 2023

ALV Endura op 29 november 2023

Datum : woensdag 29 november
Tijd:       19.30 uur – 21.30 uur
Locatie: California, Deventerweg 2A te Harderwijk

Op woensdag 29 november wordt de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van je Energiecoöperatie Endura gehouden. Reserveer deze datum alvast in je agenda want het wordt een interessante avond. O.a. aan de orde komen het jaarplan en de begroting voor 2024; onze secretaris Hans Voorwinden stopt met deze functie en we stellen de nieuwe secretaris, Herman Dekker, aan je voor. Verder zullen wij informeren over een te houden ledenraadpleging en hoor je de laatste details over de bouw van Zonnepark Endura De Bron.
Aanmelden kan via deze link: Aanmelden ALV 29 novemberTot 29 november !

Vervolg op EnergieCafe Deelmobiliteit

Op woensdag 11 oktober hielden we een EnergieCafé over de inzet van deelauto’s in Harderwijk. De belanstelling was goed en de avond was zeer geanimeerd. Deelmobiliteit is mogelijk een oplossing voor een dure parkeervergunning of een weinig gebruikte 2e auto.
Wethouder Wilco Mazier gaf deze avond ook aan dat met de groei van Harderwijk naar 60.000 inwoners, mobiliteitsplannen zullen veranderen voor delen van Harderwijk. De inrichting van een wijk wordt dan geprioriteerd naar lopen, fietsen, OV, delen en eigen vervoer. En Endura is ambassadeur van een sociaal autodeelprogramma van “Onze Auto”.
Misschien was je deze avond niet in de gelegenheid om aanwezig te zijn en wil je wel meedoen met of meer informatie over een deelauto-programma, kom dan naar een vervolgavond op 16 of 22 november. Meld je aan via deze link : Aanmelden voor deelmobiliteit, dan hoor je zo spoedig mogelijk of de vervolgbijeenkomst op de 16e of de 22e plaatsvindt
Endura EnergieSpreekuur op 18 november

Datum:  Zaterdag 18 november
Tijd:       10.00 uur – 14.00 uur
Locatie: California, Deventerweg 2A Harderwijk 

Het volgend Energiespreekuur wordt gehouden op 18 november. Heb je vragen over je energienota, wil je eens met een adviseur naar jouw persoonlijke situatie kijken, of bijvoorbeeld weten hoe je van die koude tocht afkomt in je huis? Kom dan naar het Energie-spreekuur. Daar zitten ervaren energiespecialisten klaar om naar jouw vraag te luisteren en samen met jou een antwoord te vinden. Of een huisbezoek nuttig is, wordt op het spreekuur met je besproken…. lees meer

Zonnepark Endura De Bron maart 2024

Het volgende Zonnepark van Endura, De Bron, wordt aangelegd in maart en april 2024. Het is een jaar later dan vooraf bedacht, maar er is nu wel duidelijkheid. In week 17 van 2024 wordt de trafo geplaatst voor de panden van de Bron. In de weken ervoor worden de zonnepanelen en omvormers geplaatst en in week 18 zal de trafo worden aangesloten op het net.
Dat betekent ook voor de geïnteresseerden dat we in het eerste kwartaal van 2024 (eindelijk) alle inschrijvers kunnen gaan honoreren. De participaties zijn overschreven. Iedereen die zich heeft inschreven doet mee, maar het toegekende bedrag kan lager zijn dan de inschrijving is. De planning ziet er als volgt uit:

Februari 2024         Financiering (Lening en participaties)
Maart 2024              Aanleg Zonnepark
April 2024               Plaatsen en aansluiten Trafo

EnergieCafé ‘Samen een auto delen’

Wanneer:    Woensdag 11 oktober 2023
Waar:          California Creatieve Industrie, Deventerweg 2A in Harderwijk
Aanvang:   19.30 uur (deur open vanaf 19.00 uur)

Op woensdag 11 oktober houden we een EnergieCafé over de inzet van deelauto’s in Harderwijk. We hebben een interessante avond kunnen samenstellen: 
  • Wethouder Wilco Mazier zal spreken over de visie op het toekomstig parkeerbeleid in onze stad.
  • Endura introduceert een manier van warm autodelen die gebruikt wordt via Onze Auto
  • Uit Oosterbeek zijn 2 enthousiaste autodelers aanwezig die graag hun ervaringen graag met jou delen.
Meer informatie over het delen van auto’s vind je in deze flyer.
Wil je (misschien) meedoen met een deelauto-programma, laat het ons dan weten en meld je aan voor het EnergieCafé. Aanmelden kan via: Aanmelden EC 11 oktober

En verder in de komende oktoberweken:

Endura aanwezig op Duurzaamheidsmarkt 

In de Week van de Duurzaamheid, op 14 oktober is Endura aanwezig op de Duurzaamheidsmarkt van de gemeente Harderwijk. Deze wordt gehouden in het vernieuwde wijkcentrum De Roef en duurt van 10.00 tot 16.00 uur. De entree is gratis en je bent van harte welkom.

Energie Spreekuur Endura

Datum:  Zaterdag 21 oktober, 18 november en 16 december
Tijd:       van 10.00 – 14.00 uur
Locatie: California, Deventerweg 2A Harderwijk

Endura introduceert een nieuwe activiteit, het Energie Spreekuur. Vanaf oktober, op elke 3e zaterdag van de maand, ben je van harte welkom in California. Er zitten ervaren Energie Bespaaradviseurs voor je klaar om de meest uiteenlopende vragen over energie met je te bespreken. Neem je vragen mee over je energienota bijvoorbeeld, vragen over koude tocht in je huis of hoe je de CV-installatie kunt bijstellen. Of een huisbezoek nuttig is, wordt op dat moment met je besproken. Lees meer…

Nieuwe leden bijeenkomst 21 november

Datum:   Dinsdag 21 november 2023
Tijd:        19.30 uur tot 21.00 uur
Locatie:  California, Deventerweg 2A Harderwijk
Op 21 november houden we weer een bijeenkomst voor nieuwe leden van Endura. We gaan dan in op het ontstaan, de ontwikkeling van Endura en onze plannen.
Natuurlijk is er volop gelegenheid om vragen te stellen.
Wil je meer weten over Endura, of wil je weten waarom anderen meedoen met Endura, meld je dan aan voor deze avond. Aanmelden informatieavond 21 november nieuwe leden Endura

Welkom nieuwe Leden Endura
Een speciaal welkom voor onze nieuwe leden in de afgelopen periode: Bertus Bos en Wessel Willemsen

Share This