Postcoderoos-project

Zonnepark Sonnevanck

Projectinformatie Postcoderoos-project Zonnepark Sonnevanck

Eigenaar:
Coöperatie Zonnepark Endura Sonnevanck u.a.
Deventerweg 2A, 3843 GD Harderwijk
KvK: 73825476

Aantal leden: 62
Bestuur: Lino Bijnen; Ad Coppens, Lambert Dekker en Aan Spinder.

Technische informatie:
630 Suntech STP 3305-A20/Wft panelen
6 stuks SolarEdge omvormers SE26K
315 stuks P730 Duo Power Optimisers
Parkvermogen:207,9 kWp

Eerste productie jaar: 1 juli 2020 tot en met 30 juni 2021

Samenwerking Zorggroep NoordWest-Veluwe

De zonneparken op de nieuwe gebouwen op het Sonnevanck-terrein zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de Zorggroep NoordWest Veluwe. De Zorggroep streeft naar een duurzame exploitatie en zocht een partner om dit park te realiseren samen met de omwonenden.

Omdat niet zeker of duidelijk was dat er voldoende animo voor dit PCR-project zou zijn, heeft Endura ook een SDE+ subsidie aangevraagd en deze werd toegewezen. Voor een periode van 15 jaar is er een gegarandeerde opbrengstprijs voor het SDE+ – deel van € 0,106 per kWh.  De Zorggroep maakt nu gebruik van deze SDE+-subsidie en heeft daarmee een duurzaam en rendabel zonnepark gerealiseerd. De opgewekte stroom wordt direct gebruikt in de onderliggende gebouwen.

Het postcoderoos-deel heeft maximaal 630 panelen kunnen plaatsen in verband met de zwaarte van de stroomkabel die de zon afvoert naar het elektriciteitsnet. Want bij zonnig en koel weer moeten de hoofdkabel de stroom goed kunnen verwerken.

Het eerste PCR-jaar is gestart op 1 juli 2020 en duurt tot 30 juni 2021. Begin juli 2021 zullen de deelnemers weten hoeveel elektriciteit zij hebben opgewekt. De hoeveelheid opgewekte kWh wordt door Endura doorgegeven aan de energieleverancier van de desbetreffende deelnemer zodat de Energiebelasting aan de deelnemer kan worden terugbetaald. Hieronder zie je de actuele opwek van dit zonnepark.

Wil je nog meedoen of ga je verhuizen naar buiten het postcodegebied van dit zonnepark, meld je dan via de knoppen rechts op deze pagina.

PRODUCTIEGEGEVENS JAAR 1:

Aantal zonnepanelen dat nog beschikbaar is (per 16-11-2020)

Share This