SCE+ PROJECT DE BRON

De Korenschoof en Het Pakhuis

Projectinformatie SCE+ Projecten locatie De Bron bv.

Eigenaar van de zonneparken: Energiecoöperatie Endura UA

Eigenaar van de lokatie: De Bron BV

Locatie:
Daltonstraat 37 en 37a
3846 BX Harderwijk

Meer over de SCE+ Projecten locatie De Bron BV

Op 1 maart 2022 heeft Endura voor de lokatie De Bron BV twee SCE+ aanvragen ingediend bij het R.V.O. Een SCE+ subsidie is net als voorheen de SDE+ subsidie een prijsgarantie voor de opgewekte elektriciteit. De aanvraag is ingediend voor een garantie-opbrengst van € 0,096 voor de eerste 15 jaar. De prijsgarantie is inmiddels voor beide hallen afgegeven.

 

Verwachte opbrengst/stroomprijs in dit project?

Met de huidige onstuimige energiemarkt is het lastig om een goede voorspelling voor de prijs van energie te maken. Daarom hebben we hierover contact gehad met GROENDUS, Tijmen van Straaten. Hij adviseert ons om uit te gaan van de huidige prijs en die in 5 jaar met jaarlijks 20% te laten dalen, om daarna weer met reguliere inflatie mee te kunnen groeien. Wij vinden dat een passende verwachting.

Hieronder in beeld de verwachte energieprijs, in € /MWh. 1 MWh = 1000 kWh

Er staan bij De Bron twee hallen die technisch geschikt zijn bevonden om het dak vol te leggen met zonnepanelen. Deze hallen staan links op het terrein van De Bron en zijn genaamd Het Pakhuis en De Korenschoof. Omdat De Bron BV voor eigen gebruik al 400 zonnepanelen heeft liggen, worden de beide hallen beschikbaar gesteld aan Endura voor opwekprojecten.

 

Doe mee en investeer in deze projecten

Het is nog mogelijk om in de projecten mee te investeren en dit park samen te realiseren. Om mee te doen in deze mooie projecten is de minimale inleg € 50,- en maximaal € 10.000,- per persoon. De rentevergoeding is 5 % per jaar en je inleg wordt in 14 jaar terugbetaald. De eerste 13 jaar wordt er € 3,50 per jaar afgelost en in jaar 14 eenmalig € 4,50.

Uitbetaling in schema:

Wie kan deelnemen

Op deze projecten kan iedereen inschrijven en zo ons energiegebruik in gemeente Harderwijk helpen verduurzamen én een mooi rendement behalen. De voorkeur gaat daarbij uit naar bewoners van Harderwijk en Hierden.

Het Pakhuis

 

Op Het Pakhuis kunnen 744 panelen van 460 Wp worden geplaatst. Er is € 70.000,- nodig van minimaal 69 personen om dit project met de maximale subsidie in te kunnen vullen.

 

 

De Korenschoof

Op De Korenschoof kunnen 980 panelen van 460 Wp worden geplaatst. Er is € 85.000,- nodig om van minimaal 91 personen om dit project met de maximale subsidie in te kunnen vullen.

 

 

Heeft u interesse om te participeren in dit project? Laat uw interesse blijken met een bericht via de knop ‘Ik wil graag meedoen’.

 

Projectvoortgang

Het volgende Zonnepark van Endura wordt aangelegd in maart en april 2024. Het is een jaar later dan vooraf bedacht, maar er is nu wel duidelijkheid. In week 17 van 2024 wordt de trafo geplaatst voor de panden van de Bron. In de weken ervoor worden de zonnepanelen en omvormers geplaatst en in week 18 zal de trafo worden aangesloten op het net.
Dat betekent ook voor de geïnteresseerden dat we in het eerste kwartaal van 2024 (eindelijk) alle inschrijvers kunnen gaan honoreren. De participaties zijn overschreven. Iedereen die zich heeft inschreven doet mee, maar het toegekende bedrag kan lager zijn dan de inschrijving is. De planning ziet er als volgt uit:

Februari 2024         Financiering (Lening en participaties)
Maart 2024              Aanleg Zonnepark
April 2024                 Plaatsen en aansluiten Trafo

Share This