ENDURA ondersteunt:

 

OPEN – ENERGIE INITIATIEF Harderwijk Hierden

 

Doe je mee met de solidariteitsactie ‘Open met de deur dicht’?

We willen elkaar in Harderwijk en Hierden steunen. Juist in een tijd waar het voor veel mensen, bedrijven en organisaties moeilijk is om het hoofd boven water te houden. Bijvoorbeeld door de torenhoge energiekosten. De hoge energieprijs raakt ons allemaal. De winkelier die het door de prijsstijging financieel moeilijk heeft, maar ook de sportclub of de school of andere organisaties.

Steeds meer winkeliers hebben een bordje op de deur met de tekst ‘Wij zijn open maar hebben de deur dicht om energie te besparen’. Dit om energieverspilling tegen te gaan en om geld te besparen. Nu in de winter als de verwarming aanstaat, maar ook in de zomer als de airco koelt. De deur dichthouden levert in de winter gemiddeld zo’n 37% aan energiebesparing op.

De actie OPEN

Met OPEN steunen we de winkeliers die al begonnen zijn met energie te besparen door een bordje op te hangen. We roepen iedereen in Harderwijk en Hierden op om actief mee te helpen. We houden ons energieverbruik én de kosten zo laag mogelijk. Niet alleen voor jezelf, maar juist ook voor de ander.

In heel Harderwijk en Hierden proberen we solidair te zijn door op zo veel mogelijk plekken een deurbordje te hebben hangen. Een reminder voor ons allemaal. Als we er allemaal voor kiezen de deur vaker te sluiten, kunnen we ons energieverbruik en kosten verminderen. Besparen waar het kan, gebruiken waar het moet.

Help jij mee? Dat kan door:

  • Overal waar het bordje hangt, de deur achter je dicht te doen.
  • Deze boodschap te delen. Bijvoorbeeld door erover te praten of erbij een ander naar te informeren.
  • Door posts van OPEN op social media te liken of te delen.
  • Door zelf dit bordje (bij jouw bedrijf, organisatie of gebouw) op te hangen.

Met verschillende organisaties zijn we ook een OPEN platform gestart. We kunnen veel voor elkaar betekenen en van elkaar leren als het gaat om mogelijke oplossingen met het oog op de energieopgave. Wil jij of jouw organisatie hieraan een bijdrage leveren? Meld je dan hier aan. Volg ons voor meer informatie op LinkedIn.

Share This