PROJECT
Container Terminal Harderwijk (CTH)

Project Container Terminal Harderwijk

Eigenaar van het zonnepark: NBS Vastgoed BV
Eigenaar van de lokatie: NBS Vastgoed BV, de vastgoedonderneming van de Reukema-groep

Locatie:
Lorentzkade 1 en Einsteinstraat 11
3846 BP Harderwijk

Meer over het zonnepark bij Container Terminal Harderwijk

Op het terrein van de Reukema Groep is aan het water, de Lorentzkade, een containerterminal gerealiseerd: Container Terminal Harderwijk (CTH). Diverse bedrijven uit Harderwijk maken gebruik van deze lokatie, om via de weg van het water containers naar elders te vervoeren.

Er zijn meerdere bedrijfshallen van de Reukema-groep geschikt bevonden om zonnepanelen op te plaatsen. In totaal worden er zo’n 1000 zonnepanelen van 460Wp op de verschillende daken gelegd. Hoe de exacte verdeling daarvan over de gebouwen wordt, daar wordt nu aan gerekend. In totaal is dit zonnepark weer goed voor de opwek van zo’n 400.000 kWh.

Het project wordt ontwikkeld door Endura, aanvankelijk voor deelname door Harderwijkse burgers. NBS investeert en exploiteert bij nader inzien dit zonnedak in eigen beheer, dit omwille van een aan de financiering gerelateerde zaak.
Het is jammer dat de Harderwijkers niet kunnen investeren in dit project maar we zijn als Endura toch zeer content met het uiteindelijke resultaat. Het zonnepark komt er en het past uitstekend in het streven van Endura om voor de opwekking van Energie meer bedrijfsdaken te benutten.

CHT gebouw Einsteinstraat 11

CTH gebouw Lorentzkade 1

Share This