Op zaterdag 14 mei 2022 kunnen inwoners van Harderwijk en omgeving kennis maken met de wereld van elektrisch rijden.

Op het splinternieuwe en zeer ruime Zonnepark Harderwijk (P8), aan de Vuurtorenweg langs de N302 kan tussen 10.00 en 16.00 uur gereden worden met een groot aantal nieuwe elektrische auto’s.
Wij hebben daarvoor twee routes uitgezet, een korte en een langere van 17 km.  Er kan in principe alleen worden deelgenomen als je een geldig rijbewijs hebt en als je via het inschrijfformulier op deze website inschrijft. Kom je onaangekondigd, dan bestaat de kans dat de auto’s van je keuze allemaal volgeboekt zijn.

Je schrijft dus tevoren in en de ritten (je kunt drie auto’s opgeven) worden zoveel mogelijk achter elkaar georganiseerd. De organisatie hiervan doen we samen met Yvonne Nieuwpoort van Just4Future. Dat waarborgt een vlot verloop. Als je niet aan het rijden bent, kun  je elektrische tweewielers proberen, meer horen over elektrische bedrijfswagens, over opladen en over deelmobiliteit en in de tent korte presentaties over facetten van elektrisch rijden bijwonen. Behalve talloze nieuwe en gebruikte EV’s bekijken kun  je ook kennismaken met de elektrische campers van LEAVV, die je ter plaatse kunt boeken voor een onvergetelijke en duurzame vakantie. En vanaf ca 12.00 uur met Low Carbon Travels van Manuela Talana, die prachtige duurzame reizen naar Italie en Spanje organiseert.

Verder worden er die dag verschillende lezingen gehouden waar je je ook kunt opgeven. Dit is het schema van de lezingen:

** 11.00 uur McCharge BV, Hans Loohuis: wat heb je nodig en wat moet je doen als je een laadpaal bij huis wilt hebben?

** 12.00 uur EV Coöperatie en Vereniging Elektrische Rijders VER: Q&A met vragen en antwoorden van bezoekers over elektrisch rijden

** 13.00 uur Energiecoöperatie Endura, Wim Sederel: Wie en wat is Endura en wat heb jij aan een lidmaatschap?

** 14.00 uur Just4Future/Bart Dik over de ervaringen met een lokaal deelautoprogramma zoals dat van Lochem Energie – kunnen we dit ook naar Harderwijk halen?

** 15.00 uur bij voldoende belangstelling: EV Coöperatie en VER: Q&A met vragen en antwoorden over elektrisch rijden, ronde 2

 

Het programma op zaterdag 14 mei duurt dus van 10.00 tot 16.00 uur. Het wordt een mooie dag op een unieke locatie. Doe mee en laat je verleiden door de power, stilte en lage kosten van elektrisch rijden!

Klik hier voor het inschrijfformulier.

Share This