Eerste postcoderoos in Harderwijk van start

Via het onderstaand formulier kun je je interesse melden voor het Postcoderoosproject op Manege Rantrime.

Collectieve opwekking zonne-energie

Voor wie wel zonne-energie wil opwekken maar niet door panelen op het eigen dak, is de postcoderoos een uitkomst. Op het dak van manege Rantrime in Hierden wordt een groot zonnepark aangelegd voor omliggende huishoudens met aangesloten postcodes.

Bewoners van de wijken met de postcodes 3841, 3842, 3843, 3846, 3848 en 3849 kunnen de “eigen”panelen leggen op het zonnedak van Rantrime en zo de ” eigen ” energie opwekken. Dat betreft het stadscentrum, de wijken Stadsdennen, Frankrijk, Veldkamp, Waterfront, Lorentz en het dorp Hierden. Dit komt neer op zo’n 12.000 huishoudens die mee kunnen doen’’, schetst Endura – directeur Wim Sederel het grote gebied waarvoor Harderwijk de eerste postcoderoos start.

Wie lid wordt van de lokale energiecoöperatie betaalt 275 euro per paneel, waarvan het zonnepark wordt aangelegd. De stroom wordt mogelijk geleverd aan Greenchoice en kan daarna van deze of een andere energiemaatschappij weer worden afgenomen.

Het project valt onder de postcoderoos-regeling. ,,De overheid heeft dit bedacht voor mensen die wel zonne-energie willen opwekken, maar waar geen panelen op eigen dak passen vanwege een rieten dak, een dak op het noorden of bomen voor het huis. Of omdat ze het simpelweg niet mooi vinden.’’
Meer algemene informatie over een postcoderoos vind je hier.

Het financiële voordeel is dat de energiebelasting niet hoeft te worden betaald over de door jouw panelen geproduceerde stroom. ,,Als je meer stroom opwekt, dan je thuis verbruikt, is het thuisverbruik het uitgangspunt met een maximum van 10.000 kWh (kilowattuur) per jaar. Op dit moment is de prijs voor elektriciteit circa 24 eurocent en de energiebelasting 11,93 eurocent per kWh, dus betaal je goedkope stroom van 8,35 eurocent.

Alle informatie over dit project vind je in het Informatiememorandum Paneeldelen. De uitgifte van de participaties is gemeld conform regelgeving bij de AFM.

Op het schuine dak in Hierden is ruimte voor 866 panelen, waarvan er 694 al zijn gereserveerd (29-01-2019) . De aanleg staat gepland voor maart 2019. Inschrijven is nog mogelijk tot 5 februari

Wil je de powerpoint-presentatie van de informatieavond doornemen, klik dan hier. Heb je verder nog vragen, meld je dan via de e-mail of bel.

Locatie: Tweede Parallelweg 1a.

info@endura-harderwijk.nl

Telefoon: 06-51496245

Inmiddels is de nieuwe buitenkabel gelegd door Liander zodat straks alle stroom kan worden afgevoerd.

 

 

Een nieuwe ” 2 ” meterkast…
  Dhr.Mevr.
  Mijn postcode valt binnen de roos: JaNee
  Geïnteresseerden van buiten het postcoderoosgebied, kunnen helaas niet mee doen. Je kunt wel mee investeren in andere Endura-projecten. Zie overzicht van de projecten voor meer info.

  Geef aan in hoeveel PV-panelen je interesse hebt. In onze ervaring tot nu toe wekte in 2020 wekte 1 paneel 305 kWh op en in 2021 275 kWh.

  Hier kan je de oprichtingsakte en de inschrijving bij de Kamer van Koophandel van de postcoderooscoöperatie vinden: Oprichtingsakte en Inschrijving KvK
  En hier vind je de concept overeenkomst paneeldelen van de postcoderoos Rantrime: Concept overeenkomst.

  Openen van de grond, kabel er in en aansluiten

  Share This