ENDURA HELPT JE BEDRIJF VERDUURZAMEN

Meedoen levert meerwaarde op voor milieu, omgeving en financieel

Duurzaam ondernemen

Als ondernemer wil je duurzaam ondernemen, met oog voor People, Planet en Profit. Met onze ervaring, deskundig advies en ondersteuning helpt Endura om te verduurzamen. We richten ons daarbij met name op het verlagen van het energieverbruik en het opwekken en gebruiken van lokale groene energie. Hiervoor werken we samen met diverse lokale en regionale netwerken, zoals de Bedrijvenkring Harderwijk. Samen bouwen we zo aan de toekomst van een duurzaam Harderwijk.

Verduurzaming gaat niet vanzelf, ook niet met een Klimaatakkoord, een Regionale Energie Strategie en gemeentelijk duurzaamheidsbeleid. Grote lijnen, beleid en afstemming zijn noodzakelijk om de koers te bepalen. Maar bouwen aan de toekomst en echt verduurzamen doen we en doe je zelf! Endura helpt daar graag bij.

 

Verduurzamen met endura

Sinds haar oprichting heeft Energiecoöperatie Endura Harderwijk zich ten doel gesteld om binnen één generatie alle energie die we in onze gemeente met elkaar gebruiken, ook hier samen op te wekken.

Door je energieverbruik te verlagen en in Harderwijk samen duurzame energie op te wekken én te gebruiken, nemen we verantwoordelijkheid voor onze lokale energiebehoefte. En dragen we actief bij aan de toekomst en een leefbare omgeving.

 

Energieverbruik

Om je te helpen inzicht te krijgen in je energieverbruik en de kosten, meten we hoeveel gas en elektra je bedrijf wanneer gebruikt. We kijken of de energieaansluiting passend is en niet te duur. Met de warmtecamera kunnen we lekken opsporen in de schil van je bedrijfsgebouw.

 

Lokale groene energie kopen

Stap over op 100% in Nederland en in de gemeente Harderwijk door Endura opgewekte groene energie. Via Endura kun je eenvoudig overstappen en tegen scherpe tarieven inkopen. Aan de hand van het huidige energiecontract berekenen we graag hoeveel dit voor jou per jaar oplevert. Met energie via Endura ondersteun je ook onze missie.

 

Zelf groene energie opwekken

Wil je nog een stapje verder gaan en heb je een eigen bedrijfspand? Wek dan zelf lokale groene stroom op met zonnepanelen op je bedrijfsdak. Je bespaart nog meer op je energiekosten en laat zien dat je een schone leefomgeving belangrijk vindt. En misschien is er wel ruimte voor extra panelen, zodat je ook lokale groene stroom helpt opwekken voor bedrijven en huishoudens in de omgeving.

Endura heeft al diverse zonneparken op daken gerealiseerd. Hierbij wordt eigen energiegebruik gecombineerd met opwekking voor de omgeving. Er zijn diverse financiële constructies mogelijk en subsidies beschikbaar om dit op een aantrekkelijke manier te financieren, zoals SDE-subsidie en de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (Postcoderoos). We onderzoeken graag samen de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

 

Investeren in lokale zonneparken

Is je dak of pand niet geschikt om zelf zonnepanelen te plaatsen, dan kun je als bedrijf ook investeren in de aanleg van lokale zonneparken in Harderwijk en Hierden door Endura. Dit kan een interessant rendement opleveren en invulling geven aan je duurzaamheidsbeleid.

 

Advies

Wij adviseren je graag over energiebesparing, inkoop van lokale groene energie, zonnepanelen op je bedrijfsdak en subsidies. We kunnen het ook allemaal voor je regelen.

Mail Wim Sederel (directeur van Endura) voor meer informatie, vragen, ideeën of om gewoon even te sparren.

Share This