Bouw mee aan de toekomst

 

Duurzaam Harderwijk

Bouw mee aan de toekomst

Samen bouwen aan de toekomst van een duurzaam Harderwijk, dat is de uitdaging waar wij als Harderwijkers en Hierdenaren de komende jaren voor staan. Verduurzaming gaat niet vanzelf, ook niet met een Klimaatakkoord, een Regionale Energie Strategie en gemeentelijk duurzaamheidsbeleid. Grote lijnen, beleid en afstemming zijn noodzakelijk om de koers te bepalen. Maar bouwen aan de toekomst en echt verduurzamen doen we en doe je zelf! Endura helpt daar graag bij.

In de gemeente Harderwijk zijn gelukkig veel goede initiatieven waarbij wijzelf als bewoners, bedrijven, scholen en andere lokale organisaties de motor zijn en verandering in beweging zetten. Denk aan Kinderen voor Duurzaamheid, Bedrijvenkring Harderwijk, RepairCafe Harderwijk, Zonnepark Harderwijk, het OPEN Energie Initiatief Harderwijk Hierden en Energiecoöperatie Endura Harderwijk.

Binnen één generatie
alle energie die we in onze gemeente met elkaar gebruiken,
ook hier samen opwekken.

Samen bouwen aan de toekomst

Sinds haar oprichting in 2016 heeft Energiecoöperatie Endura Harderwijk zich ten doel gesteld om binnen één generatie alle energie die we in onze gemeente met elkaar gebruiken, ook hier samen op te wekken.

Door ons energieverbruik steeds verder te verlagen en samen lokaal groene energie op te wekken én te gebruiken, nemen we zelf verantwoordelijkheid voor onze energiebehoefte. Zijn we onafhankelijk van energie van buiten de regio en Nederland. En dragen we actief bij aan de toekomst en een leefbare omgeving.

Endura is strategisch duurzaamheidspartner van gemeente Harderwijk, is actief in lokale en regionale netwerken en praat mee aan diverse beleidstafels. Endura is vooral een coöperatie voor en door bewoners, bedrijven, scholen en andere lokale organisaties in Harderwijk en Hierden.

Handen uit de mouwen

Wil jij meepraten en actief meebouwen aan de toekomst van een duurzaam Harderwijk? Laat je stem dan horen, neem deel in projecten en activiteiten. Sluit je als lid aan bij Endura. We hebben je enthousiasme, kennis, ervaring en inzet hard nodig. Samen kunnen we het verschil maken, met onze acties, initiatieven en projecten.

#ikbouwmee #toekomst #Harderwijk #Hierden #duurzaam #energietransitie #lokaal #energiecoöperatie #Endura #zonnepanelen #groene #energie #zonnepark #zonopdak

100% Groene Energie

100% winst voor jou als lid

100% van ons allemaal

Share This