Bouw mee aan de toekomst

Duurzaam Harderwijk

Bouw mee aan de toekomst

Samen bouwen aan de toekomst met een duurzaam Harderwijk, dat is de uitdaging waar wij als Harderwijkers en Hierdenaren de komende jaren voor staan. Verduurzaming gaat niet vanzelf, ook niet met een Klimaatakkoord, een Regionale Energie Strategie en gemeentelijk duurzaamheidsbeleid. Grote lijnen, beleid en afstemming zijn noodzakelijk om de koers te bepalen. Maar bouwen aan de toekomst en echt verduurzamen, dat doen we zelf.

In de gemeente Harderwijk zijn gelukkig veel goede initiatieven waarbij wijzelf de motor zijn en verandering in beweging zetten. Denk aan Veluwe Duurzaam, Bedrijvenkring Harderwijk, RepairCafe Harderwijk, Zonnepark Harderwijk en Energiecoöperatie Endura Harderwijk.

Binnen één generatie
alle energie die we in onze gemeente met elkaar gebruiken,
ook hier samen opwekken.

Samen bouwen aan de toekomst

Sinds haar oprichting in 2016 heeft Energiecoöperatie Endura Harderwijk zich ten doel gesteld om binnen één generatie alle energie die we in onze gemeente met elkaar gebruiken, ook hier samen op te wekken. Door ons verbruik steeds verder te verlagen en samen schone energie op te wekken, nemen we zelf verantwoordelijkheid voor ons eigen energiegebruik. Zo dragen we actief bij aan de toekomst en een leefbare omgeving.
Endura is strategisch duurzaamheidspartner van gemeente Harderwijk, is actief in lokale en regionale netwerken en praat mee aan diverse beleidstafels. Endura is vooral een coöperatie voor en door bewoners, clubs, verenigingen en bedrijven in Harderwijk en Hierden.

Handen uit de mouwen

Wil je meepraten en actief meebouwen aan de toekomst met een duurzaam Harderwijk? Laat je stem horen, neem deel in projecten en activiteiten. Sluit je als lid aan bij Endura. We hebben je enthousiasme, kennis, ervaring en inzet hard nodig. Samen kunnen we het verschil maken, met onze acties, initiatieven en projecten.

#ikbouwmee #toekomst #Harderwijk #Hierden #duurzaam #energietransitie #lokaal #energiecoöperatie #Endura #zonnepanelen #groene #energie #zonnepark #zonopdak

100% Groene Energie

100% van de winst voor jou als lid

100% van ons allemaal

Share This