ENDURA HELPT JE SCHOOL, VERENIGING OF STICHTING VERDUURZAMEN

We staan midden in de lokale gemeenschap en helpen elkaar samen te verduurzamen

Als school, vereniging en stichting sta je, net als wij, midden in de lokale gemeenschap. Samen bouwen we aan de toekomst van een duurzaam Harderwijk en Hierden. Verduurzaming gaat niet vanzelf. Grote lijnen, beleid en afstemming zijn noodzakelijk om de koers te bepalen. Bouwen aan de toekomst en echt verduurzamen doen we en doe je, zelf! Endura helpt daar graag bij.

Endura richt zich met name op de energietransitie. Met onze ervaring, deskundig advies en ondersteuning helpt Endura om te verduurzamen. We richten ons daarbij met name op het verlagen van het energieverbruik en het opwekken en gebruiken van lokale groene energie. Hiervoor werken we samen met diverse lokale en regionale netwerken en ondersteunen we projecten, zoals Kinderen voor Duurzaamheid.

 

Verduurzamen met Endura

Sinds haar oprichting heeft Energiecoöperatie Endura Harderwijk zich ten doel gesteld om binnen één generatie alle energie die we in onze gemeente met elkaar gebruiken, ook hier samen op te wekken. Door je energieverbruik te verlagen en in Harderwijk samen duurzame energie op te wekken én te gebruiken, nemen we verantwoordelijkheid voor onze lokale energiebehoefte. En dragen we actief bij aan de toekomst en een leefbare omgeving.

 

Energieverbruik

Om je te helpen inzicht te krijgen in je energieverbruik en de kosten, meten we hoeveel gas en elektra je bedrijf wanneer gebruikt. We kijken of de energieaansluiting passend is en niet te duur. Met de warmtecamera kunnen we lekken opsporen in de schil van je bedrijfsgebouw.

 

Lokale groene energie kopen

Stap over op 100% in Nederland en in de gemeente Harderwijk door Endura opgewekte groene energie. Via Endura kun je eenvoudig overstappen en tegen scherpe tarieven inkopen. Aan de hand van het huidige energiecontract berekenen we graag hoeveel dit voor jou per jaar oplevert. Met energie via Endura ondersteun je ook onze missie.

 

Zelf groene energie opwekken

Wil je nog een stapje verder gaan en heb je een eigen pand? Wek dan zelf lokale groene stroom op met zonnepanelen op het dak van je school, vereniging of stichting. Je bespaart nog meer op je energiekosten en laat zien dat je een schone leefomgeving belangrijk vindt. En misschien is er wel ruimte voor extra panelen, zodat je ook lokale groene stroom helpt opwekken voor ouders, leden, bewoners en bedrijven in de omgeving.

Endura heeft al diverse zonneparken op daken gerealiseerd. Hierbij wordt eigen energiegebruik gecombineerd met opwekking voor de omgeving. Er zijn diverse financiële constructies mogelijk en subsidies beschikbaar om dit op een aantrekkelijke manier te financieren, zoals SDE-subsidie en de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (Postcoderoos). We onderzoeken graag samen de mogelijkheden voor jouw school, vereniging of stichting.

 

Advies

Wij adviseren je graag over energiebesparing, inkoop van lokale groene energie, zonnepanelen op je dak en subsidies. We kunnen het ook allemaal voor je regelen. Mail Wim Sederel (directeur van Endura) voor meer informatie, vragen, ideeën of om gewoon even te sparren.

 

Word lid van Endura

Endura is een coöperatie en werkt zonder wistoogmerk aan de toekomst van een duurzaam Harderwijk. Als lid van Endura beslis je mee over de koers van onze coöperatie. Samen bepalen we in welke lokale, duurzame projecten geïnvesteerd wordt en kun je ook initiatieven aandragen. Voor nog geen €8,50 per maand ben je met je organisatie al lid van Endura en praat je mee.

Kinderen voor Duurzaamheid

Dat we zo snel mogelijk ‘om moeten’ door van fossiel naar duurzaam te gaan, ontgaat niemand. Hoe jonger je bent, des te meer word je in je leven geconfronteerd met duurzaamheid, energiebesparing en alternatieve energie. De Stichting Kinderen voor Duurzaamheid wil de jeugd in Harderwijk-Hierden enthousiasmeren voor duurzaamheid.

Met een educatief project, waarbij techniek wordt gekoppeld aan duurzaamheid, worden ze aangezet tot zelf denken én doen. Hoe bespaar je energie? Welke alternatieven zijn er? Hoe wek je energie op? Ze bedenken, realiseren en passen zelf een alternatieve energiebron toe. Lees meer over de acties van KvD.

 

Projectbezoek of gastles voor scholen

Endura is al vanaf het begin betrokken bij Kinderen voor Duurzaamheid. We helpen scholen graag verduurzamen en dragen ons steentje bij aan de activiteiten van KvD. Wil je als school of klas meer weten over het opwekken van zonne-energie en/of een zonnepark bezoeken in de gemeente Harderwijk? Of zoek je een expert voor een gastles? Neem dan contact op.

Share This