ENDURA HELPT BEWONERS ZELF VERDUURZAMEN

Neem verantwoordelijkheid en verduurzaam samen. Sluit je aan!

Met Endura bouw je mee aan de toekomst. Wij hebben ons ten doel gesteld om binnen één generatie alle energie die we in onze gemeente met elkaar gebruiken, ook hier samen op te wekken. Door ons verbruik steeds verder te verlagen en samen schone energie op te wekken, nemen we zelf verantwoordelijkheid voor ons eigen energiegebruik. Zo dragen we actief bij aan de toekomst van een duurzaam en leefbaar Harderwijk. Endura helpt daar graag bij.

 

VERDUURZAAM JE ENERGIEVERBRUIK

De meest duurzame energie is de energie die je niet gebruikt. Daarom is het structureel verlagen van je energieverbruik een belangrijke stap in verduurzaming. Veel energiebesparende maatregelen kun je zelf eenvoudig toepassen. Er is ook veel over te lezen. Denk aan: goede isolatie, installatie van een warmtepomp, verwarming iets lager, gebruik van LED-verlichting en elektrische apparaten met A-energielabel, beperken gebruik wasdroger enz.

Voor leden heeft Endura een warmtebeeldcamera beschikbaar die je kosteloos kunt gebruiken om te onderzoeken of je huis ergens ‘energielekken’ heeft.

In samenwerking met de Gemeente Harderwijk organiseren we enkele malen per jaar een EnergieCafé. We praten je bij over de laatste ontwikkelingen rond de energietransitie. Je bent van harte welkom om ideeën te delen en op te doen. Op onze social media delen we vaak informatie over energiebesparing.

 

Hulp bij energie besparen

Energiecoöperatie Endura stimuleert bewoners van Harderwijk en Hierden duurzaam met energie om te gaan. Je energieverbruik laag houden, is niet alleen goed voor onze toekomst, maar ook voor je portemonnee. Zeker met de huidige energieprijzen. Ook de gemeente Harderwijk wil dat haar inwoners er deze winter warm bijzitten en tegelijkertijd verduurzamen. Zij biedt daarvoor allerlei oplossingen aan en stelt o.a. gratis energiebesparende maatregen beschikbaar. Deze worden door het gemeentelijke energie-klusteam deskundig en kosteloos aangebracht. Vrijwilligers van Endura staan regelmatig klaar om bewoners hierover persoonlijk te informeren en te helpen hun huis energiezuiniger en comfortabeler te maken.

Lees meer over de bewonersacties van Endura, samen met o.a. Gemeente Harderwijk, Zorgdat en Uwoon.

 

Lokale groene energie kopen

Iedereen heeft energie nodig. Door te kiezen voor lokaal opgewekte groene energie verminder je veel CO2-uitstoot en verduurzaam je jouw energieverbruik. Stap over op 100% in Nederland en in de gemeente Harderwijk door Endura opgewekte groene energie. Via Endura kun je eenvoudig overstappen en tegen scherpe tarieven inkopen. Met energie via Endura ondersteun je ook onze missie.

 

Zelf groene energie opwekken

Wil je nog een stapje verder gaan en heb je een eigen woning? Wek dan zelf lokale groene stroom op met zonnepanelen op je dak. Je bespaart nog meer op je energiekosten. En misschien is er wel ruimte voor extra panelen. Dan help je, de opwek van lokale groene stroom in Harderwijk en Hierden te vergroten. Door terug levering van zonne-energie via Endura, houden we de cirkel klein en kunnen ook bedrijven en huishoudens in je omgeving lokale groene stroom gebruiken. Vraag gerust naar de subsidiemogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen op je dak.

 

Investeren in lokale zonneparken

Is je dak of woning niet geschikt om zelf zonnepanelen te plaatsen, dan kun je privé investeren in de aanleg van lokale zonneparken in Harderwijk en Hierden door Endura (zonnepark- en Postcoderoos-projecten). Zo wek je toch lokale groene energie op, maar dan op het dak van je ‘buurman’, school of clubhuis. Dit kan ook nog een interessant financieel rendement opleveren.

 

Advies

Wij adviseren je graag over energiebesparing, inkoop van lokale groene energie, zonnepanelen op dak en subsidies. Mail Wim Sederel (directeur van Endura) voor meer informatie, vragen, ideeën of om gewoon even te sparren.

 

MEEBESLISSEN EN MEEDOEN

Endura is een coöperatie en werkt zonder wistoogmerk aan de toekomst van een duurzaam Harderwijk. Als lid van Endura beslis je mee over de koers van onze coöperatie. Samen bepalen we in welke lokale, duurzame projecten geïnvesteerd wordt en kun je ook initiatieven aandragen. Wil je echt meepraten en actief meebouwen aan de toekomst van een duurzaam Harderwijk? Laat dan je stem horen, neem deel in onze projecten en activiteiten. Sluit je als lid of vrijwilliger aan bij Endura. Voor nog geen €2,50 per maand. We hebben je enthousiasme, kennis, ervaring en inzet hard nodig. Samen blijven we in beweging en kunnen we het verschil maken, met onze acties, initiatieven en projecten. Je bent van harte welkom.

Endura: Samen Duurzaam
Onafhankelijk, 100% groen, energie, betrokken, lokaal, van en voor jou!

Share This