Laat het energie-klusteam komen

Endura helpt bewoners wijk voor wijk op weg

Energiecoöperatie Endura stimuleert bewoners van Harderwijk en Hierden duurzaam met energie om te gaan. Je energieverbruik laag houden, is niet alleen goed voor onze toekomst, maar ook voor je portemonnee. Zeker met de huidige energieprijzen. Ook de gemeente Harderwijk wil dat haar inwoners er deze winter warm bijzitten en tegelijkertijd verduurzamen. Zij biedt daarvoor allerlei oplossingen aan en stelt o.a. gratis energiebesparende maatregen beschikbaar. Deze worden door het gemeentelijke energie-klusteam deskundig en kosteloos aangebracht. Vrijwilligers van Endura stonden afgelopen zaterdag weer klaar om bewoners hierover persoonlijk te informeren en te helpen hun huis energiezuiniger en comfortabeler te maken.

Wijk voor wijk stuurt de gemeente bewoners met een, naar verwachting, slecht geïsoleerde woning, een uitnodiging om zich aan te melden voor de gratis klushulp en materialen. Om mensen uit te leggen wat dit betekent en hen te stimuleren van deze uitnodiging gebruik te maken, stonden vrijwilligers van Endura een hele dag in de wijk. Afgelopen zaterdag was de omgeving van de Alberdingk Thijmlaan aan de beurt. Eerder hielp Endura (o.a. met hulp van wethouder Martijn Pijnenburg, Zorgdat, Veluwe Duurzaam, Stimenz en woningbouwvereniging Omina) al bewoners op de Goeman Borgesiuslaan en Wittenhagen zuid. Komende weken en maanden ontvangen bewoners in andere wijken in Harderwijk en Hierden een uitnodiging voor het energie-klusteam van de gemeente.

Wat kan het energie-klusteam voor je doen?

Met bewoners die een uitnodiging per brief ontvangen en zich aanmelden, wordt door de gemeente een afspraak gemaakt voor een bezoek van het energie-klusteam. De woning wordt dan nagelopen op de meest voorkomende energievreters en energielekken. Deze worden direct verholpen met gratis materiaal. Denk hierbij aan deurdrangers, radiatorfolie, isolatie van kieren en ledverlichting. Ook wordt gekeken naar waterbesparing en de hoogte van de CV-thermostaat.

Aanmelden voor het gratis klusteam kan hier.

Share This