Samen met de Gemeente Harderwijk, organiseren we op woensdag 20 april een EnergieCafé met als enige onderwerp De Warmtepomp.

De belangstelling voor het thema en EnergieCafé is groot. Ons café is VOL. Je kunt je niet meer aanmelden. Houd onze berichten in de gaten voor het volgende EnergieCafé. Lid worden en meedoen met Endura kan nog wel natuurlijk.

Bekijk het verslag en de foto’s van het EnergieCafé over de warmtepomp

EnergieCafé Warmtepomp

Datum: woensdag 20 april 2022

Tijd: van 19.30 uur tot 22.00 uur

Plaats: California, Deventerweg 2A te Harderwijk

Gastspreker: Roel Oosterhoff

Tijdens dit speciale EnergieCafé kom je alles te weten over warmtepompen. Je krijg antwoord op vragen als: is dit de oplossing om van het gas af te komen, zijn warmtepompen al betaalbaar, welke subsidies zijn er, hoe werken ze en heb je dan altijd zo’n ventilator in je tuin.

Roel Oosterhoff, van installatiebedrijf Oosterhoff-Poolen, zal het EnergieCafé inleiden. Daarnaast delen leden van Endura hun ervaringen met de aanschaf, installatie en het gebruik van hun warmtepomp. Er zullen ook leveranciers aanwezig zijn om hun kennis te delen en vragen te beantwoorden. Ook Veluwe Duurzaam is van de partij met informatie over subsidies.

Dit EnergieCafé wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeente Harderwijk. Ook zij zullen aanwezig zijn op deze avond.

Deelnemen aan het café is gratis. In verband met de beschikbare ruimte en catering vragen we je wel om je voor het EnegrieCafé aan te melden. Het café is VOL. Aanmelden kan niet meer.

Oud huis bijna gasloos door hybride systeem met drie warmtepompen

Een hybride installatie met niet éen, niet twee, maar drie warmtepompen en een cv-ketel. En daarmee is het einde nog niet in zicht voor Henk van den Berg (lid Endura). Zijn monumentale dubbelwoning in Harderwijk zou zomaar eens gasloos kunnen worden.

Het energievraagstuk van de forse monumentale woning in de binnenstad heeft de voormalige installateur en later technisch opzichter bij woningcorporaties sinds zijn terugkeer beziggehouden. “We willen proberen zo duurzaam mogelijk te leven.”

Ontdek tijdens het EnergieCafé hoe Henk dit heeft aangepakt (bijdrage P. Lieven, Commissie Warmte Endura).

 

#energiecafe #warmtepomp #Harderwijk #Hierden #energietransitie #energiebesparing #lokaal #CommissieWarmte

Share This