In Hierden liggen de complexen van de Stichting Sportzaal Hierden en Voetbal Vereniging Hierden naast elkaar. Beide organisaties willen de daken graag beschikbaar stellen voor het opwekken van duurzame energie en daarmee ook de eigen energielasten te verlagen.

Het plan

Voordat we met de aanleg van zonnepanelen aan de slag kunnen, zal het dak van VV Hierden moeten worden gerenoveerd. Juist wanneer zonnepanelen worden gelegd, wil je als eigenaar dat het dak in uitstekende conditie is de komende 25 jaar. Renovatie van daken nadat de zonnepanelen zijn geplaatst, is kostbaar en maakt het rendement van het project minder interessant.
VV Hierden heeft financiële ondersteuning bij de gemeente Harderwijk aangevraagd voor de dakrenovatie. Zodra deze is verstrekt en het dak is gerenoveerd, kan met de aanleg worden gestart.

In de tussentijd wordt onderzocht hoe we in dit project de opbrengst voor de verenigingen kunnen maximeren. Het plan is nu een Postcoderoos-project (PCR) met circa 600 zonnepanelen aan te leggen.

Wanneer wordt deelname mogelijk?

Inwoners en bedrijven in de gemeente Harderwijk met postcodes 3841, 3842, 3843, 3846, 3846 en 3849 kunnen straks in dit PCR-project deelnemen. In 2021 wordt de regeling Verlaagd Tarief aangepast en eenvoudiger gemaakt. Over het rendement en de te verwachten investering per zonnepaneel is nu nog niets te zeggen.

In de loop van 2021 verwachten we meer over dit project te kunnen melden.

#zonnepanelen #zonnepark #Harderwijk #Hierden #groene #energie #duurzaam #coöperatie #lokaal

Share This