Sinds oktober vorig jaar organiseert Endura maandelijks een gratis Energie Spreekuur in California Harderwijk. Het initiatief startte vanuit de wens om mensen met hoge kosten voor gas en elektra te helpen energie te besparen. Dat een bezoek aan het inloopspreekuur helpt, merkten ook Steven en Greet Stip uit Harderwijk.

Uitleg en advies helpen
Steven en Greet zijn al een poosje bezig met het verduurzamen van hun woning. Toch kwam nog regelmatig de vraag op: “zitten we wel op de goede weg of moeten, kunnen we nog iets meer doen?”. Ze stelden deze vraag tijdens het inloopspreekuur van Endura. Samen met Frans van Grunsven, een van de vrijwillige Energie Bespaaradviseurs van Endura, bekeken ze de situatie. “Met de uitleg en het advies van Frans konden we een betere beslissing nemen, hoe we verder konden met de verduurzaming van onze woning. Het adviesgesprek hielp ons een beslissing te nemen waar we achter konden staan. Frans komt zelfs nog een keer bij ons thuis om wat metingen te doen.”

Volgend spreekuur op 6 april
Naast het maandelijkse Energie Spreekuur in California (iedere derde zaterdag van de maand) organiseert Endure ook extra spreekuren op andere locaties, zoals afgelopen maand bij Vishandel Dries van den Berg (foto). Op 6 april a.s. staan de Energie Bespaaradviseurs bij VVOG op het Sportpark ‘De Strokel’, om de meest uiteenlopende vragen over energie te bespreken. ACTIE: de Rabobank heeft duurzaamheid hoog in het vaandel en stelt via Endura Energie Spreekuur ‘slimme stroommeters’ bij advies Energie Bespaaradviseurs. 

Datum:  Zaterdag 6 april
Tijd:        van 10.00 tot 12.00 uur
Locatie: VVOG, Sportpark ‘De Strokel’, Strokelweg 5 in Harderwijk

Kijk wanneer de komende Energie Spreekuren zijn gepland.

Share This