Voor het tweede Energiecafé in California was weer grote belangstelling. Het energiecafé is bedoeld voor alle geïnteresseerde Harderwijkers die laagdrempelig geïnformeerd willen worden over de lokale duurzaam opgewekte energie. Zij kunnen er met elkaar in gesprek gaan over het energetisch verbeteren van je woning. De gesprekken over oplossingen leveren veel inspiratie op.

Het energiecafé is ook bij uitstek geschikt om actualiteiten te brengen: als eerste deelde Wim Sederel mee dat het eerste Zonneveld van Endura op het Bouw en Infrapark in november wordt aangelegd. Groen licht! Er is per 12 juni een crowdfundingsactie opgestart om Zondelen te kopen a € 100,- die openstaat voor alle inwoners van Harderwijk & Hierden. Daarna lichtte Nienke van Keimpema, senior strategisch beleidsambtenaar duurzaamheid van de gemeente Harderwijk, de stand van zaken toe van de windmolens in Harderwijk. Doeko Hekstra sloot de avond af met zijn enthousiaste verhaal over hoe hij als een echte pionier de verduurzaming van zijn monumentale woning aan de Oranjelaan heeft aangepakt.

Behalve voor deze korte toelichtingen konden de bezoekers van het café hun eigen verhaal kwijt of lieten zij zich informeren door deskundigen. Onder het genot van een drankje en een hapje sloten zij aan bij stands over de warmtepomp, over het duurzaamste Energiecollectief van Nederland (=OM) en natuurlijk over de windmolens. Op dit moment is de MER-procedure aan de gang, de gemeente zal de molens moeten aanpassen aan diverse eisen. De bezoekers kregen een VR-bril op die in een 3D visualisatie de impact van windmolens op het Industrieterrein Lorentz in beeld bracht.

Op dinsdagavond 9 oktober is het volgende energiecafé gepland in het pand van California Creative Industrie aan de Deventerweg.

Share This