In deze nieuwsbrief:

  • Endura EV-testdag, 14 mei 2022
  • Bijeenkomsten voor nieuwe leden
  • Bouw van Zonnepark Harderwijk loopt voorspoedig!
  • Climate Classic Tour
  • Projectweek ‘Energietransitie’ Kinderen voor Duurzaamheid
  • Nog te verwachte activiteiten

Endura EV-testdag, 14 mei 2022

Datum: Zaterdag 14 mei 2022
Tijd: van 9.00 uur tot 14.00 uur
Plaats: Overloopparkeerterrein, Vuurtorenweg te Harderwijk

Het staat al een aantal jaren op ons verlanglijstje, maar kon door omstandigheden steeds niet doorgegaan. Reserveer zaterdag 14 mei a.s. alvast (met potlood) in je agenda, als je graag eens een proefrit wilt maken in een elektrisch aangedreven voertuig (EV)?

Vanuit de Werkgroep Mobiliteit organiseren we die zaterdag, dat minimaal 25 verschillende elektrische auto’s (EV’s) aanwezig zijn om een proefrit mee te maken. Verder zijn er presentaties over thema’s, zoals deelmobiliteit, laadinfrastructuur e.d. We onderzoeken ook de mogelijkheid om elektrische motoren te laten zien.
Uiteraard kan er altijd nog een vervelend virus voorbijkomen, maar daar rekenen we niet op. Ruim vooraf krijg je de mogelijkheid om in te schrijven via onze website (tijd, auto). Houd onze berichten dus in de gaten.

Aanmelden bijeenkomst voor nieuwe leden

Zoals aangegeven in de ALV willen we dit jaar elk kwartaal een bijeenkomst houden voor nieuwe leden van Endura. We gaan dan in op het ontstaan, de ontwikkeling van Endura en onze plannen. Natuurlijk is er volop gelegenheid om vragen te stellen. Gepland staan:

  • 17 februari 2022 aanvang 19.30 uur in California Harderwijk
  • 17 mei 2022 aanvang 19.30 uur in California Harderwijk
  • 21 november 2022 aanvang 19.30 uur in California Harderwijk
  • 1 september 2022 aanvang 19.30 uur in California Harderwijk

Wil je meer weten over Endura, meld je dan aan via de e-mail, onder vermelding van de datum, aantal personen: Aanmelden informatieavond nieuwe leden Endura

Bouw van Zonnepark Harderwijk loopt voorspoedig!

Wethouder Bert van Bijsteren en voorzitter van Endura Ruud Mantingh hebben op donderdag 13 januari jl. het eerste zonnepaneel op de carport geplaatst. Daarmee startte de volgende fase van de bouw van Zonnepark Harderwijk. Inmiddels is zo’n 40% van de zonnepanelen al gelegd. Als alles volgens planning verloopt, is Van den Brink Metaalwerken klaar met de bouw van de carport op 4 februari. Een week later liggen alle panelen erop. Daarna zullen Cobalt en Van Drunen de verdere aansluiting van de technische installatie oppakken.

We zijn in een afrondende bespreking met een leverancier van laadpalen. In overleg met de verzekeringsmaatschappij wordt het zonnepark passend beveiligd.
Bekijk de video van de laatste bouwontwikkelingen van het zonnepark.

Climate Classic Tour

Inmiddels hebben zich een aantal sportievelingen aangemeld om met Endura deel te nemen aan de Climate Classic Tour op maandag 20 juni 2022. Deze grote fietstocht wordt gehouden om aandacht te vragen voor klimaatverandering. De tocht gaat van Breda naar Groningen, langs Harderwijk. Deze lijn vormt de denkbeeldige nieuwe kustlijn bij een stijging van de waterspiegel.
Of de tocht doorgaat is nog niet bekend, maar als we een Endura-team kunnen samenstellen dat (een deel) van de tocht fietst, lijkt ons dat heel erg gezond en goed om dit initiatief te ondersteunen. Heb je interesse om mee te doen? Meld je dan aan via de e-mail, onder vermelding van: Aanmelden Climate Classic

Projectweek ‘Energietransitie’ Kinderen voor Duurzaamheid

De komende maanden start op bijna alle basisscholen in Harderwijk en Hierden een groots project rondom de energietransitie, speciaal gericht op de kinderen. Want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!
Dit project is een initiatief van stichting Kinderen voor Duurzaamheid en heeft als doel de energietransitie dichter bij de kinderen van nu te brengen. De projectweek ‘Energietransitie’ vindt plaats van 22 t/m 25 maart 2021. Naast speciale lessen en lesmateriaal, vinden ook diverse acties plaats. Zo is er een warmetruienwedstrijd, een veiling en kunnen kinderen aan de slag als junior energiecoach. Lees meer over de projectweek en stichting.

Endura is als inspirator van het eerste uur, nauw betrokken bij de stichting en ondersteunt de activiteiten van harte.

Binnenkort nog te verwachte activiteiten

Energiecafé : Thema Warmtepompen
Algemene ledenvergadering Endura

Share This