Eerder dan verwacht levert Cobalt Energieoplossingen BV uit Ermelo de beide zonneparken op de daken van Sonnevanck al op deze week. Totaal liggen 1160 panelen voor het SDE+ zonnepark zelf. De opgewekte stroom daarvan wordt direct door Sonnevanck gebruikt.

PCR Sonnevanck
Daarnaast liggen 630 zonnepanelen in een postcoderoos-project (PCR). Met dit project wekken de deelnemers wel hun eigen energie op, maar niet op hun eigen gebouwen. Dit gebeurt op een gebouw in de buurt, in dit geval op Sonnevanck via de Regeling Verlaagd Tarief (een overheidsregeling). Totaal participeren 62 deelnemers in dit project woonachtig in Harderwijk Centrum ( Binnenstad, Stadsdennen Wittehagen en Veldkamp) en Harderwijk-Zuid (Drielanden en Stadsweiden). Natuurlijk doen ook veel bewoners mee die wonen op en om het Sonnevanckterrein.

Het is weer een prachtig project waarin Endura constructief heeft samengewerkt met Cobalt Energieoplossingen BV, Paulus Elektro en Beveiliging beiden uit Ermelo, Handicom Solar uit Harderwijk en de Zorggroep Noordwest Veluwe, eigenaar van de gebouwen.

 

#zonnepanelen #postcoderoos #zonnepark #Harderwijk #Hierden #project #Endura #cooperatie #groen #solar #energie #duurzaam #gemharderwijk #PCR #veluwe #SDE #paulusElektro #Cobaltenergieoplossingen #HandicomSolar

 

Share This