Nadat in januari de garantstelling door de gemeenteraad van Harderwijk is goedgekeurd, zijn vijf bedrijven uitgenodigd om een aanbieding te doen voor de bouw van de carport en aanleg van het zonnepark op het overloopparkeerterrein.

De binnengekomen aanbiedingen zijn beoordeeld en gewogen op de thema’s: duurzaamheid, lokale betrokkenheid, circulariteit en prijs. Inmiddels heeft het bestuur van Zonnepark Harderwijk BV een keuze gemaakt om met 2 partijen verder te praten en de plannen te finetunen. Door bijvoorbeeld zonnepanelen met een nog groter vermogen in te zetten, zijn minder zonnepanelen nodig om dezelfde hoeveelheid stroom op te wekken. En is ook een minder grote carport nodig. Dit zal kostenverlagend werken en dat is noodzakelijk voor een goede businesscase.

Opdracht tot bouw
Medio april 2021 verwachten we alle prijzen, de financiering en subsidie toegezegd te hebben gekregen of te hebben ontvangen, zodat we ook daadwerkelijk opdracht kunnen geven om te gaan bouwen. Daarna zullen we de investeerders verder informeren.

Meer informatie
Heb je al interesse getoond in de aanschaf van participaties in dit zonnepark, dan brengen we je na opdracht op de hoogte van de verdere procedure.
Heb je nog interesse om mee te doen, schrijf je dan in op deze site via Zonnepark Harderwijk.

#zonnepark #Harderwijk #Endura #Hierden

Share This