Samen een auto delen met je buurt. Endura start project deelauto’s in Harderwijk

Binnenkort kunnen inwoners van Harderwijk samen gebruikmaken van elektrische auto’s in onze gemeente. Dit ambitieuze initiatief van Endura, zal later dit jaar van start gaan en biedt een innovatieve oplossing voor de alsmaar groeiende parkeerproblemen in onze binnenstad en woonwijken, terwijl parkeervergunningen duurder zijn dan ooit tevoren. De keuze voor elektrische deelauto’s maakt dit project niet alleen praktisch, maar ook milieuvriendelijk.

 

Wil je samen met je buurtgenoten/wijk aansluiten bij dit plan?

Kom naar het EnergieCafé en geef je ter plekke op als geïnteresseerde.

 

Endura, onze lokale energiecoöperatie, zet zich regelmatig in voor EnergieCafés, projecten en acties om bewoners, bedrijven en organisaties in Harderwijk en Hierden te helpen samen hun energieverbruik en leefomgeving te verduurzamen. Het delen van auto’s biedt niet alleen voordelen voor het milieu, maar zorgt er ook voor dat je mobiel blijft zonder zorgen over kosten voor aanschaf, onderhoud, brandstof en parkeren. Op woensdag 11 oktober 2023 organiseert Endura een speciaal EnergieCafé voor alle geïnteresseerden, van 19.30 tot 22.00 uur in California Harderwijk. Deelname is gratis.

Lees meer over deelmobiliteit >

Programma

Parkeerbeleid Harderwijk
Tijdens het EnergieCafé op 11 oktober zal Wethouder Wilco Mazier meer vertellen over de plannen voor het parkeerbeleid in Harderwijk-stad.

Project deelauto’s Harderwijk
Endura zal het idee van ‘warm delen’ introduceren, waarbij elektrische auto’s worden gedeeld alsof het je eigen auto is. Tijdens de bijeenkomst kun je vragen stellen, jouw ideeën delen en jezelf inschrijven voor dit spannende initiatief. Natuurlijk doen we dit alles onder het genot van een hapje, koffie en drankje, aangeboden door Endura.

Wim Sederel, directeur van Endura, is enthousiast: “De auto wordt geparkeerd op een vaste locatie in jouw buurt, bij een laadpaal. De laatste gebruiker zorgt ervoor dat de auto weer opgeladen en schoon klaarstaat voor de volgende gebruiker. Via een app kun je de auto reserveren en de ritten maken die je wilt. Dit alles voor een vergoeding per kilometer en per uur, vanaf €50 per maand voor een nieuwe of zeer jonge elektrische vijf-persoonsauto. Er zijn geen onverwachte kosten of langdurige contracten (opzeggen kan maandelijks). Als de auto veel wordt gebruikt, voegen we er gewoon een extra auto aan toe. We willen dit idee uitrollen met ‘OnzeAuto,’ een coöperatie die bewoners in wijken, buurten en gemeenten in heel Nederland helpt om auto’s met elkaar te delen.”

Datum: woensdag 11 oktober 2023
Tijd: van 19.30 uur tot 22.00 uur (zaal open om 19.00 uur)
Plaats: California, Deventerweg 2A te Harderwijk

 

Aanmelden

Deelnemen aan het EnergieCafé is gratis. Iedereen is welkom. We starten om 19.30 uur (zaal open vanaf 19.00 uur). We verwachten veel bezoekers, daarom is aanmelden vooraf gewenst. Aanmelden kan via info@endura-harderwijk.nl (vermeld met hoeveel persoen je komt).

Share This