Lees in deze nieuwsbrief meer over: Aanmelden nieuwe ledenbijeenkomst 1 september – Samen naar de film in de Catharinakapel op 20 september – Week van de Duurzaamheid 9-15 oktober – Energie-opwekprojecten Endura draaien goed!

 

Aanmelden nieuwe ledenbijeenkomst 1 september

Datum: Donderdag 1 september 2022
Tijd: 19.30 uur tot 21.00 uur
Locatie: California, Deventerweg 2A Harderwijk

Dit jaar houden we elk kwartaal een bijeenkomst voor nieuwe leden van Endura. We gaan dan in op het ontstaan, de ontwikkeling van Endura en onze plannen. Natuurlijk is er volop gelegenheid om vragen te stellen. De eerst volgende bijeenkomst wordt gehouden op: donderdag 1 september 2022 aanvang 19.30 uur in California Harderwijk.

Wil je meer weten over Endura, of wil je weten waarom ook anderen meedoen met Endura? Meld u aan met een e-mail naar info@endura-harderwijk.nl onder vermelding van ‘Aanmelden informatieavond 1 september nieuwe leden Endura’ en het aantal personen. De laatste bijeenkomst voor nieuwe leden is dit jaar gepland op 21 november 2022.

 

Samen naar de film in de Catharinakapel op 20 september

Op verzoek van de ALV (van voor Corona) hebben we samen met Het Filmhuis, een filmavond georganiseerd. Op deze avond wordt de film Planet of the Humans vertoond. Hierin werpt Micheal Moore een kritisch blik op de wijze waarop de energietransitie in de wereld vorm krijgt. Na de film (rond 21.00 uur) gaan we met elkaar in gesprek over de betekenis van deze film voor de energietransitie in Harderwijk en voor Endura.

De avond wordt georganiseerd voor leden van Endura, wanneer er nog stoelen beschikbaar zijn, zijn ook andere belangstellenden natuurlijk van harte welkom.

Kom en doe mee. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Omdat er maar 90 plaatsen beschikbaar zijn, is aanmelden verplicht. Stuur een e-mail onder vermelding van ‘Aanmelding filmavond 20 september’ en het aantal personen naar: info@endura-harderwijk.nl.

 

 

Week van de Duurzaamheid 9-15 oktober

In deze week zijn er in geheel Nederland weer veel activiteiten rond het thema duurzaamheid. Op de website van VELUWE DUURZAAM staat binnenkort een overzicht van alle activiteiten op en rond de Noordwest Veluwe in die week. Endura draagt natuurlijk ook haar steentje bij. We zijn bezig met de voorbereiding van 2 activiteiten:

VRAAG:

Overweeg je wel eens om je (2e) auto te verkopen, omdat deze meestal op de oprit staat, om dan mee te gaan doen aan een deelauto programma (bij jou in de buurt)? Toon dan nu alvast je interesse in dit thema en meld je aan voor deze avond. Stuur een e-mail onder vermelding van ‘Deelmobiliteit’ en het aantal personen naar: info@endura-harderwijk.nl.

 

Energie-opwekprojecten Endura draaien goed!

Mooi weer, met veel zon en licht is goed voor de Endura opwekprojecten in Harderwijk. Het is nu wat te warm maar toch, de opwekresultaten van dit jaar zijn goed.
Er draaien nu twee Postcoderoosprojecten in Harderwijk die naar verwachting energie opwekken. Het oudste project, PCR-Rantrime, heeft dit jaar als gevolg van de hoge stroomprijzen een eerste winstuikering gedaan. Dit compenseert meteen de lage energiebelasting, het verdienmodel van een PCR.

De SDE projecten op het Bouw- en Infrapark en Overloopparkeerterrein (Zonnepark Harderwijk is gezamenlijk eigendom van Endura en de gemeente) wekken conform verwachting op. Het Zonnepark Harderwijk heeft in de eerste maanden (mei/juni/juli) al ruim 930.000 kWh opgewekt. Dit zijn ook de maanden waarop de meeste opbrengst wordt verwacht maar het lijkt reëel dat de 2.000.000 kWh die we willen opwekken, haalbaar is.

Met deze eerste 10.000 zonnepanelen in onze projecten, worden totaal zo’n 1000 huishoudens in Harderwijk en Hierden voorzien van elektriciteit. Lees hier meer informatie over onze lopende en komende projecten. Foto: Fotostudio Merjenburgh

Share This