Oprichtingsvergadering Coöperatie Zonnepark Endura Rantrime u.a op 11 maart om 19.30 u.

Het eerste zonnepark gaat van start met een oprichtingsvergadering op 11 maart in California. Aanvang van de vergadering is om 19.30 u. De deelnemers aan dit zonnepark zijn van harte welkom vanaf 19.00 u.

In deze vergadering zullen de oprichtingbestuurders officieel worden benoemd, de paneeldelen voor de aanschaf van panelen zullen worden uitgegeven en de bijbehorende informatie zal worden toegelicht. Het wordt al met al een belangrijke vergadering waar we alleen en alle deelnemers van het zonnepark op manege Rantrime verwachten.

Voor vragen of opmerkingen: info@endura-harderwijk.nl of bel Wim Sederel 06-51496245

Geslaagd Endura Energiecafé

Dinsdag avond werd in California weer een Energiecafé gehouden waarin 2 inwoners van Harderwijk vertelden hoe zij het thuis hebben aangepakt. “Zeer interessant” was de reactie van de bezoekers.

Peter Wagener, bewoner van de binnenstad, heeft in 2018 een grote warmtepomp geinstalleerd. Size matters is zijn motto, als de pomp wat groter is, produceert hij minder geluid en werkt efficiënter. Hij heeft de energiemaatregelen de afgelopen ( 20) jaren stap voor stap ingevoerd en nu hij is ingestapt in de postcoderoos op Rantrime, hij gebruikt alleen nog electriciteit en geen gas meer, is hij energieneutraal.

Verder werd Erik Siemens (Slingerbos) door Sander Fijn van Draat geinterviewd. Ook hij vertelde dat hij stap voor stap energieneutraal is geworden. Inmiddels is het hem gelukt om zonder kosten van het gas losgekoppeld te worden en betaalt hij geen vaste lasten meer voor de aansluiting aan het gasnet.

Beiden gaven te kennen dat de werkwijze, niet alles in één keer maar stapsgewijs de transitie doorvoeren, voor hun de betaalbare manier is geweest.

De tip voor een ieder is: Start met goed isoleren. Dat is de belangrijkste eerste stap en daarmee maak je direct winst !

ENDURA energiecafé op 19 februari in California, aanvang 20.00 u.

In het ENDURA-energiecafé op 19 februari staan 2 inwoners van Harderwijk centraal. Beiden gebruiken geen gas meer en zitten niet in de kou. Ze hebben bestaande huizen aangepakt en wekken veel van de eigen elektricitiet zelf op. Hoe ze dat hebben geregeld en wat het heeft gekost en wat het oplevert, dat hoor je die avond. Laat je inspireren onder het genot van een hapje en een drankje in California aan de Deventerweg 2A in Harderwijk. De toegang is gratis en vanaf 19.30 u. is de zaal open. I.v.m. de catering graag aanmelden via info@endura-harderwijk.nl

Coöperatie Zonnepark Endura Rantrime opgericht bij Kern Notarissen

 

Jl. maandag 28 januari is de speciale Postcoderooscoöperatie voor het zonnepark om manege Rantrime opgericht bij Notaris Stephanie Scheiberlich van Kern Notarissen in Harderwijk. Het oprichtingsbestuur bestaat uit Aart Schuiteman, voorzitter; Marinus Zwart, secretaris en Henk van den Berg, penningmeester.

Zoals bekend is de kabel inmiddels in de grond geplaatst en de nieuwe meterkast wordt deze week aangesloten. Op dit moment zijn er 694 panelen gereserveerd en dat is voldoende voor een rendabele businesscase. Belangrijk is dat er op korte termijn een bankrekening wordt geopend en dat de provinciale subsidie wordt aangevraagd zodat het zonnepark in maart kan worden aangelegd.

Begin maart wordt er voor de deelnemers een info avond gehouden, waarvoor nog een uitnodiging volgt.

Informatieavond Zonnepark Endura Sonnevanck 6 februari 2019, aanvang 20.00 u. Lokatie: Brasserie Vivaldi , Sonnevanck

De voorbereidingen voor een groot zonnepark op de daken van de nieuwe gebouwen op het Sonnevanckterrein zijn zo goed als afgerond en daarom is er voor de geinteresseerden een informatie avond op 6 februari  in Brasserie Vivaldi, het restaurant op het Sonnevanckterrein. Hier hoor je alles over het zonnepark en hoe je daarmee je eigen energie kunt opwekken en je voordeel mee kunt behalen. De zaal is open vanaf 19.30 u.

Dit zonnepark zal circa 900 zonnepanelen groot worden, goed voor de opwek van de elektriciteit voor ruim 70 gezinnen in Harderwijk en wordt speciaal aangelegd als Postcoderoosproject. Dit houdt in dat personen of bedrijven met de postcode 3841, 3842, 3843, 3844, 3845 en 3847 die graag hun eigen elektriciteit opwekken maar liever niet op het eigen terrein of dak, dat dan mogen doen op deze daken. Daarvoor is een speciale regeling in Nederland van toepassing,de Regling Verlaagd Tarief, waarmee een deelnemer een groot voordeel kan halen op je energierekening. Je hoeft namelijk geen energiebelasting te betalen op de door jouw opgewekte stroom en hebt dus een korting van ongeveer 12 eurocent per kWh. Het rendement op je inleg is minimaal 6,7 % / jr.

Meld je aan voor de avond op 6 februari via info@endura-harderwijk.nl of bel 06-51496245