Tijdens de Week van de Duurzaamheid (8 t/m 16 oktober) is in de regio Noord-Veluwe van alles te zien, proeven en ervaren om te helpen het (werk)leven te verduurzamen. In Harderwijk kun je bijvoorbeeld een projectbezoek brengen aan het Zonnepark Bouw & Infrapark en deelnemen aan een EnergieCafé over Isolatie. Beide worden georganiseerd door lokale energiecoöperatie Endura Harderwijk.

 

Bezoek Zonnepark Bouw- en Infrapark

Datum: Zaterdag 9 oktober
Tijd: van 9.00 tot 12.00 uur
Plaats: Infracampus, Bouw & Infrapark, Ceintuurbaan 2, Harderwijk

Bezoek op zaterdag 9 oktober (van 9 tot 12 uur) het Zonnepark Bouw- en Infrapark. Het zonnepark met 1805 panelen werd in maart 2020 in gebruik genomen en leverde al meer dan 800.000 kWh lokale energie. Het project werd gerealiseerd met SDE-subsidie en burgerparticipatie. Vrijwilligers van Endura vertellen ter plekke meer over het project en hoe het project tot stand is gekomen. Bij de ingang van het Bouw & Infrapark wordt u verder verwezen naar het zonnepark op het gebouw van de Infracampus.

 

EnergieCafé Isolatie

Datum: Dinsdag 12 oktober (gratis)
Tijd: van 19.30 tot 21.30 uur
Plaats: California Harderwijk, Deventerweg 2a, Harderwijk

Neem dinsdag 12 oktober (van 19.30 tot 21.30 uur) deel aan het EnergieCafé over isolatie, georganiseerd door de Werkgroep Warmte van Endura. Door goed te isoleren, daalt het energieverbruik en voelt de woning of ruimte comfortabel aan. Tijdens dit café word je bijgepraat over de technische kant van isoleren, subsidiemogelijkheden en isoleren in de praktijk. Er is ruimschoots gelegenheid tot het stellen van individuele vragen aan de verschillende deskundigen. Je bent van harte welkom.

De focus van dit EnergieCafé ligt op het slim isoleren van een huis. Welke manieren van isoleren zijn er, wanneer pas je die toe, hoeveel kosten de maatregelen, welke subsidies kun je aanvragen? Welke actie past het beste in jouw situatie? Op dergelijke vragen kun je antwoord krijgen op het EnergieCafé. We beginnen met drie korte verhalen en daarna kun je vragen stellen aan de sprekers of andere bezoekers. Zo kun je vrijblijvend onafhankelijk advies krijgen.

Endura hanteert de RIVM-regels die gelden op 12 oktober: QR-code tonen, geen handen schudden en als u zich niet lekker voelt dan blijft u thuis.

 

Samen bouwen aan de toekomst

Met deze en andere initiatieven wil Endura bewoners, bedrijven, scholen, clubs en verenigingen ideeën geven om hun leefstijl, bedrijfsvoering en omgeving duurzamer en groener te maken. Samen bouwen we aan de toekomst van duurzaam Harderwijk en Hierden. Bouw ook mee, word lid van Endura.

#EnergieCafé #Projectbezoek #Zonnepark #BouwInfra #Harderwijk #WVDD #Week #Duurzaamheid #Endura

Share This